Digidexo.com

Hva er Colon Hydroterapi?

Hva er Colon Hydroterapi?


Colonic hydroterapi er en alternativ behandling for en myriade av helseproblemer som inkluderer, men er ikke begrenset til, avhengighet, tarmobstruksjon, innvollsparasitter, og tretthet. Selv om det er en fremgangsmåte som brukes til å behandle disse tilstander og mange andre, dens effektivitet og sikkerhet er ikke blitt grundig studert. Det finnes en god del risikoer og komplikasjoner som følge denne prosedyren. Det er ikke trygt for alle.

Betydning

Bakterier og avfallsstoffer kan bygge opp i kroppens tarmen som kan bidra til en rekke helseproblemer og sykdommer. Noen mener at rensing av tarmen hos disse giftstoffene gjennom colon hydroterapi har en gunstig innvirkning på immunforsvaret, forbedrer mental funksjon, og er en anekdote til sykdom og sykdom. Det bør bemerkes imidlertid at disse overbevisningene ikke har blitt vitenskapelig bevist.

Funksjon

Colon hydroterapi fungerer mye på samme måte som en klyster gjør i at vannet blir brukt til å skylle tarmene. Det er andre variabler som inngår i prosessen selv som synes å gjøre det mer effektivt. Vann er brukt i forskjellige mengder sammen med varierende temperaturer og trykk avhengig av årsaken til behandlingen. Kaffe, enzymer, urter og probiotika kan også tilsettes for å forbedre effektiviteten av fremgangsmåten. Under time lang prosess, blir et rør satt inn i endetarmen gjennom hvilke vannet strømmer. I tilfeller av høy colonic behandlinger, vil vannet gå i rør inn i tykktarmen og deretter fjernet med avfall gjennom et eget rør som kalles en stopper.

Forhold

Selv om det er mange forhold mennesker velger colon hydroterapi for, forskere har studert denne prosedyren for spesifikke helseproblemer. Den første er fekal inkontinens, og for denne tilstanden, finner sted regelmessig vanning i den nedre tarmen. Det andre vilkåret er for stomi og er kun utført under strengt oppsyn av en stomi helsepersonell. Colonic spasmer er en annen grunn colon hydroterapi brukes. Disse kan oppstå under en koloskopi og en ved hjelp av et varmt vann colon hydroterapi behandling kan lindre disse spasmer. Det er også brukt under narkotika uttak for å hjelpe pasienten gjennom avrusning.

Risiko

Colon hydroterapi, uansett hvor effektivt det kan være av en eller annen, fremdeles bærer et bredt utvalg av uønskede bivirkninger. Hvis en utøver setter inn for mye vann under prosedyren, kan pasienten lider av en elektrolyttubalanse i deres blod, kvalme, hjertesvikt og væske i lungene. Det er også risiko for en perforering i tarmen, eller en brudd i veggen av tarmen. Det har også vært noen dødsfall som følge av bruk av colon hydroterapi.

Betraktninger

Før gjennomgår et kolon hydroterapi behandling, være sikker på at utstyret er sterilt og at utøveren er erfarne og lisensiert. Tar disse to tiltakene alene kan redusere noen av de ovennevnte risikoene. Du bør også snakke med din primære omsorg lege om tilstanden du bruker kolon hydroterapi for før du bruker det som en alternativ behandlingsmetode; Det bør ikke brukes som eneste behandling når det er tryggere, mer effektive behandlingstilbud tilgjengelig for deg.

Advarsel

Det er visse mennesker som ikke bør forfølge colon hydroterapi og de inkluderer dem som lider av divertikulitt, Chrons sykdom, interne hemorroider, og de som har svulster i tykktarmen eller endetarmen. Det er heller ikke et godt alternativ for de som nylig har hatt tarm kirurgi, og de som har blitt diagnostisert med hjerte eller nyresykdom.