Digidexo.com

Hvilke blodkar fører blod fra de øvre og nedre deler av kroppen?

Den menneskelige hjerte er delt inn i to sider, høyre og venstre, adskilt av en skillevegg. Arterier og vener fører blod bort fra og til hjertet. Det er en kompleks highway fartøy som effektivt og raskt sirkulere blodet. Hjertet pumper kroppens hele blodvolumet hvert minutt, akseptere blod fra de øvre og nedre deler av kroppen fra grenene av vena cava og pumpe blod til kroppens vev gjennom aorta.

Vena Cava

Både øvre og nedre vena cava bære deoxygenated blodet tilbake til hjertet for at det skal pumpes til lungene og reoxygenated. Den overlegne gren bærer blodet fra den øvre del av kroppen og hodet regionen og leverer den inn i det høyre atrium av hjertet. Vena cava inferior bærer blodet fra den nedre del av legemet og leverer blod til høyre atrium også. De mindre kapillærer og vener av kroppen er de forer for disse to primære årer.

Aorta

Aorta, at største arterien i menneskekroppen, har flere grener som tillater det å pumpe oksygenrikt blod som allerede har vært i lungene fra venstre ventrikkel, inn i kroppen, for å levere oksygen til vev. Den stigende aorta er den gren som pumper blod til de øvre deler av kroppen og hodet, mens den nedadgående aorta sender blod til de nedre deler av kroppen. Alle andre arterier er koblet til aorta og får sin blod-forsyning fra den.

Høyre side av hjertet

Den høyre side av hjertet er den side av hjertet som aksepterer deoksygenert blod, som har mistet noe oksygen til de kroppsvev og plukket opp karbondioksyd og avfall. Deoxygenated blod bæres av de mindre årer til vena cava, som deretter innskudd blodet inn høyre forkammer. Derfra blir blodet fraktet til lungene og oksygenrikt.

Venstre Side of Heart

Den venstre side av hjertet aksepterer oksygenrikt blod som kommer fra lungene og pumper det ut til kroppen. Aorta er arterien som er ansvarlig for levering av at blodet til alle de mindre arteriene.

Skade

Det er viktig for alle deler av kroppen for å ha en anstendig oksygentilførsel. Kroppen klarer dette ved å ha en ekspansiv nettverk av blodårer som gir mulighet for optimal ytelse og levering. Arterier og vener, som arbeider sammen med kapillærene som finnes i hele kroppen vev, holde vev næret og gratis av avfallsprodukter. Hvis en vene eller arterie blir skadet, blir hele systemet kompromittert. Hvis vena cava eller aorta er skadet, må problemet være løst umiddelbart.