Digidexo.com

Hair Turning Gray Fra Stress

Hair Turning Gray Fra Stress


Dette kan hevdes til kuene kommer hjem: Ikke stress forårsake grå hår? Noen forskere hevder absolutt ikke, mens andre vil beg å variere. Hvis, faktisk, stress er ikke ansvarlig for gråning av håret hvorfor kan vi se på som våre presidenter gråne foran øynene våre i løpet av måneder for å bli innviet?

Melanin Produksjonen blir søl

En teori er at fortsatt stresset kan rote opp produksjonen av melanin, den naturlige pigment i håret, og pigment balanse. Karin Schallreuter ved University of Bradford i England var en av forskerne som er involvert i en studie om stress og dens korrelasjon til grå hår. Resultatet av studien var den besluttsomhet som slitasje på hårsekkene forårsaker grått hår.

Grayhairinfo.com forklarer at vi alle naturlig produsere hydrogen peroxide. Et enzym kalt katalase bryter ned hydrogenperoksyd. Hvis kroppen slutte å produsere tilstrekkelige mengder av katalase, bygger hydrogen peroxide opp og blokkerer den vanlige syntese av melanin. Den hydrogen peroxide bleker håret pigment innenfra folliklene og resultatet er at håret blir grått. Hvorvidt eller ikke reduksjonen i katalase er stressrelaterte ble ikke nevnt.

Shapiro sier "Nei"

Ifølge Dr. Jerry Shapiro i en artikkel skrevet for Aarp.org av Barbara Basler, er det ingen påvist sammenheng mellom stress og grå hår. Dr. Shapiro forklarer at grått hår er genetisk programmert: du går grått når du er ment å gå grå og eksterne hendelser ikke har en innvirkning. Dr. Shapiro påpeker at personer som angivelig slår grå over natten sannsynligvis hadde en sykdom som gjorde at håret faller ut raskt, og den eneste håret som var igjen var den grå.

The Other Side of the Coin

Imidlertid uenig med Dr. Shapiro vurdering Senior Journal. Senior Journal rapporterer at de pesky grå hår egentlig er et tegn på stress eller gentoksisk stress, ifølge en rapport i juni 2009 Cell ("Gentoksisk Stress opphever Fornyelse av melanocytter stamceller ved å utløse deres differensiering"), og legger til at alt som kan lindre stress kan også hindre utbruddet av grå hår.

Gentoksisk Stress

Gentoksiske stress-skader DNA, som igjen tapper melanocyte stamceller, eller MSC, som ligger inne i hårsekkene. Disse cellene er ansvarlig for fremstilling av pigment-produserende celler. Genotoksiske betyr det som er skadelig for DNA og kan forårsake kreft eller mutasjoner.

The Death of stamceller

Emi Nishimura of Tokyo Medical and Dental University og hennes forskerkolleger spores tap av hårfarge til å dø ut av stamceller som opprettholder en kontinuerlig tilførsel av melanocytter, som gir håret dets farge. Forskerne konkluderte med at "i denne studien, oppdaget vi at hår graying, den mest åpenbare aldring fenotype, kan være forårsaket av genomisk skade respons gjennom stamcelledifferensiering, noe som tyder på at fysiologiske hår graying kan utløses av opphopning av uunngåelig DNA-skader og DNA-skade respons assosiert med aldring via MSC differensiering. "

Fysiologisk stress

Hvis du er under fysiologisk stress, dette kommer til å uroe hele fysiske systemet. Blodtilførselen som går til de mindre vitale organer, som for eksempel hud, mage-tarmkanalen og milt - og la oss hypotese at den er viderekoblet fra hårsekkene samt - minker når du er stresset for å levere mer blod til vitale organer som hjertet og hjernen, ifølge Ask.com. Huden din, hårets helse, inkludert farge, og din "mindre" vitale organer kommer til å ta en hit fra pågående stress.