Digidexo.com

Hva er de viktigste kildene til energi i kroppen?

Hva er de viktigste kildene til energi i kroppen?


Kroppen krever energi for å fungere. Uten den, ville alle dine kroppsfunksjoner stengt og ditt liv ville forsvinne med tilførsel av energi. Heldigvis kroppen får energi fra noe de fleste liker - spise. Du er hva du spiser, og det er bestemte typer mat som vil hjelpe deg å forbli sunn og har all den energien du trenger for å leve livet ditt.

Protein

Protein er en kilde til energi for kroppen din som er vanligvis i form av kjøtt, egg eller andre kjøtterstatninger. Protein er ansvarlig for bygging av muskler og for helbredelse skadet kroppsvev. Protein i en diett hjelper kroppen forblir energisk og hindrer den fra å bli utmattet lett. Mens kjøtt er generelt sett på som den viktigste måten å få protein i kroppen, det finnes andre alternativer som inkluderer korn, belgfrukter, frø og nøtter, samt noen grønne bladrike grønnsaker og brokkoli.

Karbohydrater

Karbohydrater er den viktigste kilden til energi for kroppen. Karbohydrater, som de ofte kalles, er sukker. Mens kroppen er i stand til å lagre litt energi i reserve for hverdagsaktivitet, kaller intens eller utvidet energiforbruk ofte for karbohydrater som en ekstra drivstoff kilde. Disse typer matvarer, for eksempel pasta, hele korn, stivelsesholdige grønnsaker, frukt og sukkerholdige godbiter, gi raske øker til kroppens energinivå. Men det overskytende energien fra disse matvarene som ikke får brent opp av aktivitet vil bli lagret i kroppen og kan føre til vektøkning.

Fat

Fett eller lipider, er en viktig kilde til energi for kroppen. Når kroppen får mer energi fra karbohydrater eller proteiner enn det er behov for å fungere, lagrer kroppen energien i fettceller til å bli brukt en annen gang. Fett er som reservetank for kroppen. Dette er grunnen til overspising og mangel på fysisk aktivitet vil føre til vektøkning, fordi kroppen lagrer mer energi enn du bruker. En diett og mosjon rutine vil kutte ned på energiinntaket og tvinge kroppen til å brenne fett som brensel, noe som resulterer i fett tap.

Vitaminer og mineraler

Mens vitaminer og mineraler er ikke teknisk energikilder, vil legemet ikke være i stand til å bruke disse kildene uten dem. Noen vitaminer og mineraler aktivere kroppen til å forbrenne energi til en form som kroppen kan bruke. De gjør dette ved å bistå de aktuelle enzymene med jobben med å snu protein, karbohydrater og fett til drivstoff for kroppen.