Digidexo.com

Hva er årsaken til lavere tilbake smerte, oppblåsthet og gass?

Hva er årsaken til lavere tilbake smerte, oppblåsthet og gass?


Hvis du opplever smerter i korsryggen, oppblåsthet og gass, kan det være en rekke årsaker til ubehag. Alt fra intoleranse overfor laktose til en usunn livsstil hele veien til hindringer i kroppen, kan mange ting forårsake disse symptomene. Identifisere og behandle den skyldige er viktig å få kroppen komfortabel igjen.

Irritabel tarm syndrom

En fordøyelsessystemet problem som kalles irritabel tarm syndrom eller IBS fører til mange problemer. Med IBS, nerveender i tarmen overreagerer på mat og drikke som du forbruker. Når dette skjer, veggene i tykktarmen krampe, som hindrer innholdet i å bevege seg sammen. Dette fører til forstoppelse som fører til smerte, oppblåsthet og gass. Å behandle IBS, bør du oppsøke lege for medisinering og endre kostholdet til å inkludere flere fordøyelsesvennlige matvarer. Spise mer hele korn og grønnsaker kan bidra enormt i henhold til Roger Gebhard, MD, en gastroenterolog ved Veterans Administration Medical Center.

Laktoseintoleranse

Ifølge Dr. Jay Perman, MD, førsteamanuensis og leder av divisjon for gastroenterologi og ernæring ved Johns Hopkins University, de fleste voksne har dette problemet i varierende grad. Laktoseintoleranse oppstår når kroppen din er kan ikke fordøye laktose sukker i melkeprodukter. Noen symptomer er smerter, oppblåsthet og gassiness. Den enkleste måten å forvise disse symptomene er å kutte meieriprodukter fra kostholdet ditt helt.

Obstruksjon

En hindret tarm holder innholdet i tarmene fra å kunne passerer normalt gjennom hele fordøyelseskanalen. Brokk eller svulster er de hyppigste årsakene til hindringer. Foruten lavere ryggsmerter, oppblåsthet og gass, kan hindringer også føre til kvalme, oppkast, forstoppelse eller diaré. For en sikker diagnose oppsøke lege umiddelbart for en eksamen og røntgen av magen. "Hvis du har unrelieved obstruksjon, er det en risiko for iskemi, som er en reduksjon i blodtilførselen, og som kan være dødelig," advarer Jay Pasricha, MD, professor i gastroenterologi ved Stanford School of Medicine.

Blindtarmbetennelse

I tillegg til smerter i korsryggen, gass og oppblåsthet ville du være i stand til å identifisere blindtarmbetennelse med en konstant lavgradig feber, kvalme, oppkast og skarp smerte i magen. Oppsøk lege umiddelbart hvis du har mistanke om blindtarmbetennelse, som det kan være livstruende ifølge Mayo Clinic.

Livsstil

Nedre ryggsmerter, oppblåsthet og gass er ofte et resultat av usunt kosthold og livsstil. Stress, røyking eller spise fet mat er alle viktige bidragsytere. Vet hva slags mat er i gassform, for eksempel brokkoli, kullsyreholdige drikker, tyggegummi og bakte bønner. Spis og drikk sakte, eliminere hardt godteri og tyggegummi og slutte å røyke. Ralph Bernstein, MD, klinisk professor i medisin ved University of California foreslår også å legge til en rolig tur etter måltid.