Digidexo.com

Hva er årsaken til psoriasis i Spread?

Introduksjon

Psoriasis er en vanlig kronisk hudsykdom som er uhelbredelig. Denne sykdommen forandrer hudens fornyelsessyklus. Vanligvis er det lavere nivået av nye hudceller tar omtrent en måned for å flytte til det ytre laget av huden. Gang på overflaten, sloughs huden av. Men med psoriasis den nye huden syklusen tar bare noen få dager. Dette akselerert prosessen resulterer i tørr, kløende hud med sølvfargede skjell. Alvorlighetsgraden av psoriasis er forskjellig for alle, og kan variere i intensitet med hver enkelt. Til tider psoriasis er i remisjon, og andre ganger er det mye verre fordi det sprer seg.

Symptomer på Psoriasis

Psoriasis har et bredt utvalg av symptomer, men ikke hver person har plaget alle symptomer. Noen symptomer er bare irriterende, mens andre er skjemmende. Psoriasis kan også vises på noen del av kroppen, inkludert hodebunnen, munn, kjønnsorganer, negler og ledd. Fordi det øverste laget av døde hudceller ikke kan flasse lett, utvikler fortykkelse av huden. Huden er tørr og sprukken og i noen tilfeller huden blødning. Huden kan også klø eller brenne. Et annet vanlig symptom er røde flekker med sølvfargede skjell. Disse lappet kan dekke små flekker eller et stort område av huden. I sjeldne tilfeller hovne ledd er også et symptom.

Hvordan Psoriasis Spreads

Forskere mener at psoriasis er en immunsystem uorden, men mener også at genetikk og miljø bidrar til å blusse-ups. Det er flere triggere som kan gjøre psoriasis verre. Stress er en gjerningsmann for forverring av psoriasis som det er for mange sykdommer og tilstander. Røyke sigaretter og drikker for mye alkohol kan også føre til mer uttalt symptomer. For noen mennesker, gjør tilstanden verre kaldt vær. Solbrenthet kan også utløse sykdommen. Selv mindre hudskader som et kutt, blåmerker, skrap eller insektbitt kan føre til psoriasis til å spre seg. Virus- og bakterieinfeksjoner kan forårsake psoriasis. Visse medisiner kan også forverre psoriasis. Narkotika for hypertensjon (høyt blodtrykk), bipolar lidelse (manisk-depresjon) og malaria er også kjent triggere.

Behandling av psoriasis

Mens det er ingen kur for psoriasis, leger tilbyr en rekke behandlinger for å håndtere symptomene. De første behandlingene som tilbys er aktuell kremer som kortikosteroider, syntetisk vitamin D eller A-vitamin derivater (retinoid). Kremer og kulltjære er også anbefalt. Lysterapi bruker sollys, ultrafiolett lys eller laser er en annen løpet av behandlingen. Medisinen er foreskrevet for de mest alvorlige former for psoriasis, med leveringsmetoder som spenner fra piller til intravenøse injeksjoner.