Digidexo.com

Farene ved Hypotyreose

Skjoldbruskkjertelen er en sommerfugl-formet kjertel på forsiden av halsen og produserer hormoner som styrer måten kroppen bruker energi. Når skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok av dette hormonet, er du lider av hypotyreose. Kvinner over 50 år er på et høyere risiko for å utvikle hypotyreose, og det er en mulig genetisk kobling til tilstanden. Som alle andre medisinske tilstander, hvis venstre ubehandlet, kan hypotyreose føre til flere alvorlige helseproblemer.

Hjerteproblemer

En underactive skjoldbruskkjertelen kan føre til høyere nivåer av low-density lipoprotein kolesterol --- også kjent som "dårlig" kolesterol --- og kan øke risikoen for hjertesykdom. Denne økningen i dine "dårlig" kolesterol nivåer kan forringe pumping evne til hjertet ditt, kan muligens føre til en forstørret hjerte eller hjertesvikt. Den beste måten å redusere risikoen for hjerteproblemer er å riktig styre hypotyreose med riktige medisiner og overvåke "dårlig" kolesterol.

Struma

En struma oppstår når skjoldbruskkjertelen forstørres på grunn av konstant stimulering for å prøve å slippe den nødvendige mengden av hormoner. Hashimotos tyreoiditt, en tilstand som faktisk kan føre til hypotyreose, er den vanligste årsaken til struma. Et stort struma, generelt og overraskende ikke ubehagelig, kan påvirke din evne til å svelge eller puste. Kontakt legen din hvis du utvikler en struma å få en riktig diagnose for årsaken slik som å finne en skikkelig behandling.

Infertilitet

Utilstrekkelig skjoldkjertelhormon kan skade forplantningsevnen. For lite av hormonet tyroksin i kroppen forstyrrer eggløsningen, noe som betyr at ingen egg er sluppet. Autoimmun lidelse, en av årsakene til hypotyreose, kan også forstyrre en kvinnes fruktbarhet. Behandling av tilstanden er alltid den beste første skritt i å redusere de ekstra helseproblemer; kan det imidlertid ikke være nok til å gjenopprette fruktbarheten, og kan kreves ytterligere tiltak for å oppnå graviditet.

Myxedema

Langsiktig, udiagnostisert hypotyreose kan føre til en sjelden, livstruende tilstand som kalles myxedema. Symptomer på myxedema inkluderer mental svekkelse, en bremset hjerterytme og ekstremt lav kroppstemperatur. En myxedema koma kan forekomme hos eldre voksne med andre helsemessige forhold, for eksempel infeksjoner eller hjerteinfarkt, og er et medisinsk nødstilfelle. Behandling for myxedema koma involverer skjoldkjertelhormon gis intravenøst ​​i en intensivavdeling.

Suppurative Tyreoiditt

Hypotyreose kan forlate skjoldbruskkjertelen utsatt for en livstruende tilstand som kalles suppurative tyreoiditt. Dette er en sjelden infeksjon i skjoldbruskkjertelen, som normalt er immune mot infeksjoner, som krever umiddelbar behandling hvis kontrakt. Suppurative thyroiditis vanligvis begynner uskyldig nok med en øvre luftveisinfeksjon. Hvis tilleggssymptomer som feber, nakkesmerter og problemer med å svelge og snakke vises imidlertid søke medisinsk hjelp umiddelbart.