Digidexo.com

Foot Fracture kirurgi prosedyrer

Foot Fracture kirurgi prosedyrer

En beinbrudd

Det er 26 bein i den menneskelige foten, og vanligvis 10% av alle frakturer kommer fra det aktuelle området. Et brudd skjer når det er et brudd i kontinuiteten av benet enten ved traumer eller overforbruk av foten. Andre medisinske tilstander som cancer eller osteoporose, kan føre til at ben blir sprøtt og føre til brudd. De mange typer brudd inkluderer lukket, åpen, enkel, komplett, ufullstendig, lineær, tverrgående, skrå, spiral og komprimeres. Tilstanden fører til smerte og ubehag fra ødem fra blødning av revet blodkar og muskelspasmer som prøver å holde brukket bein sammen når healing.

Foot Fracture kirurgi prosedyrer

For beinet å gro skikkelig, kan kirurgi være requred for alvorlige brudd på foten når konvensjonelle behandlinger ikke vil fungere. Først blir satt inn festemidler for å støtte de brukne ben i stedet for å skape den indre fiksering. Deretter pinner, skruer og / eller plater holder de små bein i foten sammen for å bistå i helbredelsesprosessen. Legen stenger området og masker opp foten området der operasjonen fant sted. Gjenopprettingstiden avhenger av hvor alvorlig skaden er, og hvor snart foten blir smertefritt for rehabiliation og fysioterapi.

Forebygging

De beste måtene å unngå alvorlige skader til foten er å opprettholde en sunn diett som er rik på kalsium og vitamin-D for å øke beinstyrke. Bruk av riktig sportsutstyr kan beskytte ens føtter under kraftig excercise som en god par gym sko. En endring i trening rutiner arbeider for å bevare foten fra frakturer ved å erstatte jogging med svømming for eksempel. Styrketrening reduserer tap av bentetthet og muskeltretthet på grunn av aldring. Etter et par dager med hvile, hvis smertene vedvarer, bør du oppsøke lege for å behandle smerte eller hevelse i føttene.