Digidexo.com

Hvordan velge førlighet Aids for eldre voksne

Om en eldre person krever en ambulation hjelpemiddel på grunn av gangproblemer knyttet til smerte, svakhet eller redusert balanse på grunn av en kronisk sykdom som leddgikt, er målet å hjelpe personen å opprettholde uavhengighet. Nøkkelen er å velge den minst restriktive ganghjelpemiddel som gir mest hjelp. Imidlertid er hjelp med gang ikke det eneste å bli vurdert. Flere faktorer må tas i betraktning når du velger en praktisk, men trygg ganghjelpemiddel.

Bruksanvisning

Vurdere den enkeltes behov. Observerer en person i hans eller hennes normale livsmiljøet er den beste måten å finne ut hva som person trenger for å fungere tilfredsstillende i dag-til-dag liv. Ambulation hjelpemidler som kan være nyttige i enkelte situasjoner, kan faktisk være usikre i andre. For eksempel kan tyngre turgåere med hjul og fold-away seter fornuftig når ut shopping; men de kan være tungvint og enda usikre når ambulerer rundt i huset, særlig når han går på teppe eller gå opp og ned trapper.

Vurder om den enkelte må bruke trinn. Hvis personen bor i en to-etasjers hjem, installere sikkert montert rekkverk for å bistå med klatring og synkende trapper. Det er også nyttig å holde en stokk eller rullator på både toppen og bunnen av trappen, spesielt hvis personen kan klare seg uten den ekstra byrden av å navigere trappene med en ambulation hjelpemiddel på slep.

Velg et ganghjelpemiddel som gjør at personen til å gå med en hastighet som kreves for sikkerhet. Eldre personer som krysser en gate må kanskje vurdere andre alternativer hvis en ambulation hjelpemiddel for eksempel en rullator bremser dem ned. I noen tilfeller kan en person har til å lære å bruke en stokk når du krysser gatene, da dette gjør vanligvis en å gå i et raskere tempo.

Evaluere den enkeltes utholdenhet nivå. En persons styrke er ofte en primær faktor når man skal avgjøre en passende ganghjelpemiddel. For eksempel, vanlige turgåere er lette, men krever overkroppen styrke til å flytte. I noen tilfeller kan en rullator med hjul eller til og med en rullestol å være bedre alternativer, særlig hvis en eldre person er svakt eller blir lett utslitt.

Finn ut om personen trenger en ambulation hjelpemiddel som krever begge hender eller forlater en hånd fri til å bære ting eller bruke en trapp gelender for støtte. Hvis en eldre voksen må bruke to hender på en walker, knytte en plastpose til forsiden rail av walker er en løsning for transport av små, lette elementer. Kurver må ikke være festet til fronten av rullatorer, som vekten kan føre til en rullator for å tippe forover forårsaker en person til å falle.

Tips og advarsler

  • Ta hensyn til at en eldre enkeltes ambulation behov kan endre seg over tid. Sikkerhet bør alltid være det første hensynet, som utilbørlig bruk av ganghjelpemidler er en vanlig årsak til fall.