Digidexo.com

Hva Kremer å bruke på Eksem

Eksem, også kjent som atopisk dermatitt, er en autoimmun sykdom som påvirker millioner av mennesker. Fordi det vanligvis påvirker de som allerede er disponert for allergi og / eller astma, flare-ups tendens til å dukke opp etter at han kom i kontakt med spesifikke allergener eller irritanter. For noen kan eksem være et kronisk problem, mens for andre, symptomer synes å komme og gå sporadisk. Avhengig av alvorlighetsgraden av din tilstand, er det mange forskjellige kremer som legen din eller hudlege kan anbefale for å bidra til å helbrede og behandle eksem.

Identifikasjon

Eksem kan vises på forskjellige deler av kroppen, og i en rekke forskjellige måter. Selv den mest typiske form for eksem vises som røde, skjellende flekker, det kan også vises som sprukken hud eller små hvite nupper. Uavhengig av utseende, er eksem ekstremt kløende. Vanligvis flare-ups oppstå rundt kroppens ledd, men denne tilstanden kan også sees på munnen, hodebunn, hender, føtter, kropp bagasjerommet og selv rundt øynene.

Triggere

Det er mange forskjellige triggere som kan forverre eksemet. Pollen, muggsopp, støv, kjemikalier, vaskemidler, mat, stress, røyk og selv visse værforhold kan raskt bringe på et kløende blusse opp. Hvis du er usikker på hvilke triggere forårsaker eksem, holde en logg eller dagbok om når og hvor symptomene synes å oppstå, og diskutere dem med legen din.

Butikk-kjøpte Fuktighetskremer

For milde eksem symptomer, leger anbefaler fuktighetsgivende to ganger om dagen. Selv salver en tendens til å fungere best ved å skape en barriere mellom huden og irritanter, de kan være rotete og fettete. Lotion er et godt alternativ. Se etter de som er spesifikke for eksem eller for ekstremt tørr hud.

Kortikosteroid kremer

Kortikosteroid kremer er vanligvis brukes til å behandle eksem. Tilgjengelig både over-the-counter og etter resept, kortikosteroid kremer har styrken til å ikke bare berolige irritert hud, men for å helbrede det også. Kortikosteroid kremer kommer i forskjellige styrker, samt former til bruk på bestemte deler av kroppen. Hvis mulig, bør de brukes i korte perioder på grunn av deres potensielt skadelige bivirkninger, som kan inkludere hud tynning og grå stær når det brukes rundt øynene.

Ikke-steroide Kremer

Ikke-steroide kremer er et godt alternativ til corticosteroid kremer kraftige på grunn av deres evne til å blokkere betennelse i huden, så vel som for å kontrollere kløe og rødme. De er tilgjengelige via en resept i styrke, noe som betyr at de kan trygt brukes på alle områder av kroppen. Bivirkninger av ikke-steroide kremer er milde og kan inkludere kriblende der kremen ble påført, hodepine og forkjølelseslignende symptomer.