Digidexo.com

Dental verktøy som brukes i en rotfylling

En rotfylling er en prosedyre som brukes til å lagre en tann som ellers kanskje må trekkes ut. Utføres ved enten generelle tannleger eller endodontists, rotkanaler hjelp tenner som opplever fysisk irritasjon eller tann smerte som et resultat av bakterier i massen (det myke materialet av tannen inneholdende blodkar og nerver). Bakteriene kan føre til en byll --- et område på pus, som indikerer infeksjon. Root kanalene også bidra til å redde tenner som har opplevd traumer, for eksempel en hit, ifølge Torres og Ehrlich Modern Dental Assisterende.

Diagnose

Tannlegen kan bruke enden av et munn speil håndtak for å utføre en slagtest ved å banke på toppen av en molar eller på kanten av en fremre tann. Speilet håndtaket er brukt til å kontrollere inflammasjon i vevene rundt roten spissen av tannen. I tillegg kan en tannlege plassere is, tørris eller karbondioksid nær tannkjøttet på problemet tann for å bestemme responsen av tannen for kulde. En irreversibel problemet er kjent om kulden lindrer smertene eller fører til en sterk, langvarig smerte. Initial røntgen også gi informasjon om problemet tann.

Forberedelse

Hvis en tann er vital (levende) før en rotfylling, tannlege vil bruke en lokalbedøvende middel til nummen området. Muntlige eller innåndings sedativa også er tilgjengelig for pasienter som er svært bekymret om prosedyren. For å isolere og rense det område av tannen som skal bearbeides, da tannlegen benytter et element kalles en kofferdam --- et tynt, strekkbart lateks eller lateks fritt materiale --- så vel som en antimikrobiell løsning kalt natriumhypokloritt.

Rengjøring

Tannlegen benytter en høyhastighets håndstykket for å skape en åpning i tannen. En endodontisk explorer bidrar til å finne rotfyllinger åpninger, og en skje gravemaskin fjerner masse vev og forfall. En broach er et tynt, fleksibelt instrument med fiskekrok-lignende utvidelser som fjerner vital masse vev fra kanalen. Deretter flere filer (K-type fil, Hedstrøm fil- og reamer fil) rent, form og forstørre massen kanalen. Gummi stopper som glir inn filene hindre filene fra perforering tannen roten spissen. Etter at kanalen er ren og formet, vanner natriumhypokloritt kanalen. Papirpunkter tørk kanalen.

Fylling

Tannlegen bruker guttaperka poeng for å fylle tørr masse kanalen. Guttaperka er en organisk substans som er fast ved romtemperatur og blir myke ved oppvarming. Punktene er laget av et gummimateriale som kommer fra Palaquium gutta treet. Spredning (instrumenter med spisse tupper) og Hamre (instrumenter med flate tips) kondensere og tilpasse guttaperka i kanalen.

Tetting

En rotfylling sealer er en sement-type materiale tannlege bruker med guttaperka å forsegle hulrom under påfyllingen. Disse selfangere kan inkludere kalsiumhydroksid, sink oksid-eugenol og glassionomer. Etter dette, plasserer tannlegen en midlertidig fylling på tannen før den kan motta en fast krone.