Digidexo.com

Betent Liver

Leveren er en av de største organer i kroppen. Den veier ca 3 pounds og har mange funksjoner, som for eksempel; rensing av blod, hjelpemidler i fordøyelsen, og lagrer energi. Hvis leveren blir skadet den har evnen til å regenerere seg selv. Men det er mange sykdommer forbundet med lever og The American Liver Foundation anslår at 27.000 mennesker dør hvert år av noen form for leversykdom.

Hepatitt

Hepatitt er den medisinske betegnelsen for leverbetennelse; svellingen er et resultat av leverinflammasjon, noe som fører til skade på leveren vev og tap av funksjon.

Symptomer

Symptomer på leverbetennelse inkluderer vekttap, diaré, samt kvalme og oppkast. I noen tilfeller, leversvikt fører ingen symptomer i det hele tatt men; alvorlig hepatitt kan føre til leversvikt.

Behandling

Behandlinger for leverinflammasjon variere i henhold til årsaken til tilstanden. Hvis betennelsen skyldes alkoholmisbruk deretter forbud mot bruk av alkohol kan helbrede tilstanden, hvis forårsaket av hepatitt C en pasient kan trenge anti-virus medisiner.