Digidexo.com

Diett for å bli kvitt fett på leveren

Leveren er den nest største organ i kroppen din. Blant sine mange oppgaver, det holder blodet fri for giftstoffer, og styrer mengden av sukker og fett i blodet. Den britiske Liver Trust sier overflødig fett som samler seg på leveren, men ufarlig for folk flest, kan utløse fatty leversykdom hos andre. Endring i kostholdet er anbefalt å fjerne fett på leveren når forholdet er knyttet til ernæringsmessige årsaker.

Dietary Årsaker

Leveren omdanner karbohydrater til fett. Når du inntar overflødige karbohydrater og fettrik mat, er leveren overbelastet. Overflødig fett kan ikke være riktig metaboliseres; den forblir i leveren i stedet for å bli lagret i kroppens fettreserver som drivstoff for å holde kroppslige prosesser fungerer effektivt.

De eksakte årsakene til fatty leversykdom er fortsatt under etterforskning; Imidlertid, har sykdommen vært knyttet til høye blodbanen nivåer av sukker og fett. Ifølge Three Rivers Endoscopy Center, på deres hjemmeside GI Health.com, inneholder et sunt leveren omtrent fem prosent fett celler. Ledende en stillesittende livsstil og spise en diett for høy på fett og enkle karbohydrater vil bidra til en økning i antall fettceller i leveren din. Når deres tall vokse til 10 prosent eller høyere, fettcellene begynner å ødelegge, og ta plassen, sunne leverceller. Resultatet er steatose --- fettlever.

Anbefalt kosttilskudd endringer

Mengden av fett inn i leveren fra tynntarmen i løpet av fordøyelsesprosessen kan reduseres ved å gjøre endringer i kostholdet. Brent A. Tetri, MD, Saint Louis University Liver Center, i sin artikkel i Daily Health News, "New Epidemic i Amerika: Fatty leversykdom," 22 september 2008, anbefaler en middelhavsstil diett bestående av frukt og grønnsaker, hele korn, fisk og sunt fett som olivenolje. Dr. Tetri forteller i sin Daily Health News artikkelen "Hvordan fikse en Fat Lever," den 24 november 2009, at et tap på så lite som ni prosent av totalvekten vil resultere i en rask forbedring i NAFLD.

Three Rivers Endoskopi senter foreslår å redusere vekten ved å følge Atkin kosthold, som er høy i protein, og lite karbohydrater. Hvis du er diabetiker, må du opprettholde streng kontroll over denne tilstanden. Insulin fall forstyrrer karbohydrat metabolisme og er en av mange faktorer som bidrar til fatty leversykdom.

Andre årsaker

Fettlever er den første fasen av alkoholisk leversykdom (ALD). Den fortsetter med ødeleggelse av friske leverceller, dannelse av arrvev, og til slutt til utvikling av cirrhose (leversvikt) og død. Ifølge California Pacific Medical Center, "så lite som ett glass vin eller øl i uken kan bidra til denne tilstanden."

Fatty leversykdom kan utvikle seg som et resultat av høyt kolesterol eller triglyserider skytende forårsaker akkumulering av for mye fett i blodet, type 2 diabetes, fedme, medikamenter inkludert prednison, østrogen, og overdreven bruk av paracetamol (Tylenol), intestinal kirurgiske prosedyrer for fedme eller små-tarmen fjernes.

Utbredelse av fatty leversykdom

For ikke-alkoholikere som lider av denne tilstanden, den britiske Liver Trust sier, NAFLD (alkoholfrie fatty leversykdom) er den første fasen av sykdommen involverer opphopning av overflødig fett i leveren. NAFLD påvirker ca en tredjedel av de voksne i USA, og om lag 13 prosent av barna, som det fremgår av Brent A. Tetri, MD, Saint Louis University Liver Center, i sin artikkel i Daily Health News, 22 september 2008 .

Neste fase er NASH (alkoholfri Steatohepatitis), desto mer avansert stadium av sykdommen. NASH innebærer betennelse og hevelse i leveren og kan utvikle seg til skrumplever.

Fordi det er ingen innledende symptomer, kan sykdommen ikke oppdages i mange år før den har nådd et mer avansert stadium av leverskade. Fatty leversykdom er ofte oppdaget under en rutinemessig blodprøve som avdekker en økning i leverenzymer.

Oppsummering

Fatty leversykdom kan unngås ved å spise et sunt kosthold som eliminerer eller reduserer matvarer som er høy i karbohydrater og fett, særlig triglyserider. Unngå overspising og crash dieting, redusere forbruket av rask mat på grunn av deres høye fettinnhold, og avstå fra å faste fordi det understreker leveren henhold til Saint Louis University Liver Center. Hold deg aktiv og engasjere seg i regelmessig mosjon, begrense eller helt unngå bruk av alkohol, holde diabetes under kontroll, og intenst behandle høyt kolesterol. Hvis du har fettlever sykdom, følg årsaksspesifikk behandling anbefalt av legen din, og være sikker på å la ham få vite om alle medisiner du tar, inkludert reseptbelagte legemidler og over-the-counter medisiner som Tylenol.