Digidexo.com

Hvordan endre en handikappet person bleie

Hvordan endre en handikappet person bleie


Personer med visse funksjonshemninger og handikap kan ikke styre funksjonene på sine tarmer og blærer, eller kan ikke løfte seg selv for å kunne bruke et toalett for å avlaste seg. Omsorgspersoner av slike folk må lære å skifte bleier av voksne eller barn som er funksjonshemmet og ute av stand til å bruke toalettet på egenhånd. Prosessen med å endre en handikappet person bleie er akkurat som diapering et spedbarn, bortsett fra at du er oftest arbeider med en større person som ikke har kontroll over sine underekstremitetene.

Bruksanvisning

•  Ha en assistent hjelper deg med å løfte handikappet person på en seng eller en riktig størrelse stellebord. Plasser en klut håndkle under funksjonshemmet person bunnen før du fjerner sine klær og bleie. Håndkleet gir en lett vaskbar overflate for å fange opp væske eller faste stoffer som kan falle ut av bleien.

Sett på et par engangshansker for å beskytte åpne kutt på hendene, og å unngå å spre bakterier til handikappede personens private deler. Fjern personens bukser, hvis de er iført noen, og løsne bleie. Løft funksjonshemma persons ben å trekke bleie ut fra under deres bunnen. Brett opp den våte eller tilsølt bleie og kast den i en søppelbøtta.

Rengjør handikappede personens private deler for å fjerne urin og ekskrementer rester. Har din assistent hjelp til å holde den handikappede personens ben opp eller åpen slik at du kan tørke av hele området. Undersøke nøye for å fjerne alle spor av avfall. Bruk så mange fuktige kluter som nødvendig.

Påfør baby pulver til hele skrittet og bak området av handikappet person for å hindre bleie utslett fra forming. Påfør rikelig og deretter plassere den rene, åpne bleie under handikappet person bunn.

Trekk forsiden av rent bleien opp og mellom den handikappede person ben og feste front av bleien til baksiden av bleien. Oppreisning handikappet person som nødvendig. Løft person tilbake i sittende stilling på sengen eller plassere dem i sin rullestol etter at du er ferdig med å endre skitten bleie.

Tips og advarsler

  • Påfør utslett krem ​​eventuelle nåværende utslett for å behandle utslett, hindre den fra kløe og gjøre handikappet person mer komfortabel.
  • Ikke flytt handikappet person i noen ubehagelige stillinger. Ta hensyn til personens ansiktsuttrykk og stemme for å unngå å forårsake eller fortsetter noen ubehagelig bevegelse.