Digidexo.com

Hvordan forstå helseforsikring dekning

Helseforsikring dekning kan være forvirrende. Hvis du noensinne har hatt å sortere gjennom helseplaner når du startet en ny jobb, er du sannsynligvis klar over dette faktum. Når du har dekning, kan det være skummelt å ikke være 100 prosent sikker på at du er dekket dersom noe usigelig skulle oppstå. Den gode nyheten er at det er noen måter å forstå dine helse dekning eller helse dekning alternativer bedre. Ved å ta noen enkle trinn, kan du lettere gjøre det.

Bruksanvisning

Hvordan forstå helseforsikring dekning

•  Gjennomgå materialet som ble sendt til deg når du eller din arbeidsgiver registrert deg for en helseforsikring plan. Helseforsikring selskaper er pålagt å sende dokumenter når du melde deg på ett av sine planer. Gjennomgå dokumentene nøye. Vær spesielt oppmerksom på de områdene av dekning, slik at du vet hva planen dekker og hva den ikke gjør det. Noen planer bare dekke besøk til enkelte leger en gang i året; andre bare dekke katastrofale hendelser, mens andre dekker en god del mer.

Ring din helse forsikringsselskap, og stille spørsmål om dekningen. Det bør være et telefonnummer på din forsikring informasjon der du kan ringe din bedrift. Ring, og gi dem din politikk nummer. Informere agent som du snakker med at du har noen spørsmål om din plan. Han vil enten være i stand til å svare på spørsmål for deg eller koble deg til noen som kan. Spør agent for å forklare dekningen i detalj slik at du vet hva slags tjenester omfattes og hvilken prosentandel av disse tjenestene er dekket. For eksempel kan dine besøk med en primær omsorg lege dekkes opp til 90 prosent, noe som betyr at du vil være ansvarlig for en egenandel på 10 prosent av kostnadene. Du vil også ønske å vite om det er spesielle leger må du velge mellom. I noen tilfeller, hvis du besøker en lege utenfor planen nettverk, vil du måtte betale en høyere prosentandel av en co-betaling.

Sjekk ut din helsetjenester dekning på nettet. Mange helseforsikring selskaper tillate deg å få tilgang til informasjon på nettet. Denne måten kan du gre gjennom dekningsområder før du fullt ut forstår planen. Hvis tannlege og visjon er inkludert i dekning, vil de nærmere detaljer om disse planene bli inkludert, også. Dette er en praktisk måte å få tilgang til informasjon når du har et spørsmål.

Sørg for at du forstår din egenandel hvis du har en. Du kan bli tildelt et visst antall besøk før du har til å møte din fradragsberettigede beløp, eller du kan ha til å betale en viss sum penger mot egenandel før din forsikring plan begynner å dekke dine utgifter. Forstå din egenandel kan føre til at du unngår unødvendige legebesøk.

Tips og advarsler

  • Finn ut om åpen påmelding hvis du ikke er fornøyd med planen. De fleste selskaper tillater deg å bytte din helse dekning en gang i året for en viss periode.