Digidexo.com

Recovery Time for skulder kirurgi

Den menneskelige skulder er en av de mest ustabile leddene i kroppen, fordi det tillater deg å rotere armen i mange posisjoner. Denne typen fleksibilitet kan gjøre skulderen utsatt for skade, forårsaker kirurgisk reparasjon og omfattende helbredelse. Den tid det tar å komme seg, avhenger imidlertid av den type skade.

Dislokasjoner

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, omtrent 13,7 millioner mennesker i USA søkt medisinsk behandling i 2003 for skulderproblemer. En forskjøvet skulder er den vanligste av disse skader, forårsaket av ekstrem kraft som skiller toppen avrundet parti av den øvre arm ben (humerus) bort fra leddets kontakten (glenoid).
Total utvinning fra en skulder forvridning tar vanligvis 12 til 16 uker.

Separasjoner

En skulder separasjon oppstår når leddbånd som holder kragebeinet og skulderblad er helt eller delvis revet. Skaden kan være så mild som en forstuing med en begrenset mengde av smerte. For det meste, er skaden forårsaket av et slag mot skulderen eller ved å falle på en utstrakt hånd. Et annet navn for denne skaden er en AC separasjon.
De fleste skulder separasjoner leges i løpet av to eller tre måneder uten ytterligere innblanding.

Senebetennelse

Senebetennelse eller bursitt er betennelse rundt en sene. Sener er ekstremt sterke deler av kroppen som forbinder muskelen til beinet og tillate fri bevegelse av leddene. Sener er vanligvis svært fleksibel, men kan bli betent som følge av doing repeterende aktiviteter som svømming eller vektløfting.
I tilfeller av mild senebetennelse, kan utvinning tid være så kort som to uker. I ekstreme tilfeller hvor problemet er kronisk eller fortsetter, kan full gjenoppretting ta seks uker.

Brudd og leddgikt

Et brudd innebærer en delvis eller total sprekk gjennom et bein. Pausen i et bein oppstår vanligvis på grunn av et fall eller slag mot skulderen. Utvinning tid avhenger av personens alder, helse og alvorlighetsgraden av bruddet. En mindre pause i et barns skulder kan leges helt i noen uker, men i en eldre person et alvorlig brudd kan kreve måneder å helbrede.
Skulder leddgikt skyldes enten slitasje av brusken (artrose) eller en betennelse (revmatoid artritt) av ett eller flere ledd. Når skulder leddgikt er avansert og reagerer ikke på milde øvelser, er oppmerksomhet gitt til leddprotesekirurgi der felles flater er erstattet. Rehabiliterende øvelser er startet umiddelbart etter kirurgi og er videreført i et år for å maksimere utvinningen av styrke, omfanget av bevegelse og funksjon.