Digidexo.com

Lyske brokk symptomer

Når noen lider et brokk i lysken, har en del av intern vev eller tarmene presset gjennom den muskulære veggen av lavere bukhulen. Sil og alder er to vanlige medvirkende faktorer til denne tilstanden, men det kan også oppstå på grunn av genetikk, vekt, graviditet, skader, forstoppelse og til og med en kronisk hoste. Uavhengig av grunn, de fleste mennesker som lider av en brokk i lysken, ellers kjent som en lyskebrokk, oppleve en rekke symptomer ofte assosiert med denne tilstanden.

Asymptomatisk

For noen mennesker, en brokk i lysken forårsaker ingen symptomer i det hele tatt, spesielt når utstikket er relativt liten i størrelse. Det er ikke før en lege utfører en fysisk eksamen at skaden er oppdaget. I denne situasjonen, kan legen vente å se hva som viser seg før behandling av brokk.

Utstikket

Av alle symptomene på lyskebrokk, er en utvekst langt den vanligste. Dette utstikket er vanligvis funnet sted rundt skambenet og er relativt fast å ta på. De fleste mennesker er i stand til å plassere et lite press på utstikket å flytte den tilbake inn i bukhulen. Men det er likevel viktig å søke legehjelp med denne tilstanden, som en brokk lett kan bli et tilbakevendende problem.

Pain

Ofte følger utstikket er smerte. Denne smerte er vanligvis isolert i og rundt det området av lysken, men kan diffundere ut i bukhulen. For noen er denne smerten føltes som mer av et ubehag. For andre kan det være skarpe og noen ganger uutholdelig. Men uansett hvor smerte manifesterer, ofte forverrer det med bevegelse.

Trykk

Mange ganger, en brokk i lysken forårsaker en nesten overveldende følelse av press. I motsetning til følelsen av smerte, er dette trykk som et vekt trekke ned på bekkenet. Mens du er fortsatt helt i stand til å gå eller løpe, kan det føles som om du har en vanskelig tid å komme rundt.

Hevelse

Hos menn, kan en inguinal brokk også føre til en viss svelling i pungen. Dette skyldes i stor grad den utstikkende inngrep i dette området av kroppen. Denne betennelsen regelmessig bringer med seg en viss grad av smerte eller ubehag i testiklene og penis.