Digidexo.com

Rotenon og Parkinsons sykdom

Rotenon er en kjemikalie som brukes i mange produkter slik som plantevernmidler og insektgifter og fisk. Det er avledet fra planterøttene, slik som de fra jicama anlegget. I 2000 kliniske studier viste at rotenon kan forårsake Parkinsons sykdom hos test rotter når injiseres direkte.

Bruksområder

Oppdaget av Emmanuel Geoffroy på slutten av 1800-tallet, er rotenon mest brukt av fiskeriene for å drepe av uønsket fisk, som invasive arter som lever i ikke-innfødte miljøer. Flere innfødte stammene ville bruke rotenon for å drepe fisk og høste deres flytende organer. Men i USA og Canada, er regjeringer prøver å fase ut rotenon bruk som piscicid. Det er også brukt for å drepe midd på kyllinger.

Giftig

Ifølge Verdens helseorganisasjon, er rotenon ganske giftig for mennesker og pattedyr som samtidig er dødelig for fisk og insekter. Siden den menneskelige kroppen reagerer ved oppkast når inntak sterke doser av rotenon, er det sjelden dødelig. Frem til 2005 ble det økologiske bønder lov til å bruke rotenon på sine avlinger til voksende bekymring over sikkerheten tvungen fjerning sin fra tillatte økologisk landbruk materialer.

Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom er en progressiv nevrologisk tilstand der den primære symptomer skjelver og vanskeligheter med å gå. Personer med Parkinsons har problemer med å snakke og noen ganger musklene i ansiktet blir frosset. Parkinsons oppstår når hjernen slutter å produsere dopamin, kjemiske budbringere. Mens det ble lenge tenkt Parkinsons er en genetisk tilstand, nyere studier viser at miljøfaktorer kan føre den til sin utvikling.

Parkinsons sykdom Connection?

Selv om en studie i 2000 publisert i Nature Neuroscience ikke bevise rotenon forårsaker Parkinsons sykdom hos mennesker, forutsatt at det nok bevis for at forskere er nå forfølge miljøhensyn som den utløsende agent for tilstander som Parkinsons sykdom. Men i en studie utført av Emory University, utviklet halvparten av rottene injisert med rotenon Parkinsons. Rotenon visstnok drept hjerneceller som produserer dopamin og venstre proteinavsetninger i hjernen.

Andre faktorer

Rotenon er også under undersøkelse som årsak til andre sykdommer. Selv om testene har vært mangelfulle om rotenon innflytelse på kreft, var det noen tilfeller der injisert rotter utviklet brystsvulster. Det er heller ikke oppført som en endokrin-disruptor eller påvirker gravide kvinner. Rotenon brytes ned i friluft i noen dager, men du forbli i vann i månedsvis.