Digidexo.com

Hvordan virker Bonine fungerer?

Hva er Bonine?

Bonine er en over-the-counter antihistamin som brukes til å behandle symptomer på reisesyke, som oppkast og svimmelhet. Den kan også brukes til å behandle svimmelhet og vertigo forårsaket av indre øreinfeksjoner. Bonine er tilgjengelig på resept styrke under navnet Antivert. Det er også solgt over-the-counter under navnene Bonamine og meclizine.

Årsak til reisesyke

Motion bestemmes av tre ting i kroppen: det indre øret, øynene og de dypere vev av kroppsoverflaten. Når vi beveger oss selv med vilje, som å gå eller løpe, er de tre bevegelses koordinatorer organisert av vår hjerne, og som et resultat, føler vi stødig. Når vi flytter mot vår vilje, men for eksempel i en bil eller på en båt, hjernen er ikke koordinere den bevegelsen, og dermed de tre veier mix signaler og forårsake reisesyke.

Acetylkolinreseptorer

Gjennom hele nervesystemet er det neuroner, eller celler, som sender og mottar informasjon med elektrokjemisk signalering. Noen nevroner brann synapser (elektrisk signal) på et annet nevron direkte, mens andre sender ut sine signaler gjennom store deler av nervesystemet, som påvirker flere nevroner. Acetylcholin er en neurotransmitter av sistnevnte klasse. Dette signalstoffet fyrer av synapser som forårsaker spenning, eller aktivere visse muskler.

Hva Bonine Does

Bonine har antikolinerge egenskaper, noe som betyr at det hemmer nerve synapser i nervesystemet, redusere spasmer av glatt muskelbevegelser. Det hemmer også det indre øret fra å sende signaler tilbake til hjernen, og dermed redusere blandede signaler som forårsaker reisesyke.

Bivirkninger

De vanligste bivirkningene av Bonine er døsighet, tørr munn og tåkesyn. Andre bivirkninger som er rapportert fra lignende antihistaminer inkluderer: nervøsitet, svimmelhet, økt appetitt, kvalme, diaré og hodepine. Hvis du opplever noen av disse bivirkningene, snakk med legen din for å bestemme over Bonine er riktig for deg. Ikke bruke tunge maskiner mens du tar Bonine før du lære hvordan det fungerer med kroppen din.