Digidexo.com

Urter og vitaminer som er bra for hårvekst

Håravfall har dusinvis av mulige årsaker. Ernæringsmessige mangler, genetikk og godartede hormon ubalanser er ansvarlig for mange tilfeller av dårlig hårvekst. Kosttilskudd og urte forbindelser synes å løse disse vanlige problemer. Rutinemessig bruk av kosttilskudd for hårtap er ansett å være en folke praksis, siden forskerne ennå ikke har undersøkt virkningen at de fleste plantebasert og ernæringsmessige forbindelser har på hårvekst. Likevel har mange mennesker rapportert fyldigere, tykkere hår etter å ha tatt spesialiserte kosttilskudd.

Urter

Urter har blitt brukt i hundrevis av år for å bedre lengde, tykkelse og glans til håret. Saw Palmetto - tradisjonelt brukt som behandling for mannlig mønster skallethet - er i stand til å binde de enzymer som er ansvarlig for hårtap. Grønn te, en kraftig antioksidant, også hemmer disse enzymene og gjenoppretter blodsirkulasjonen i hodebunnen. På grunn av hår-lignende utseende av urten kjerringrokk, har noen tradisjonelle naturmedisinere også anbefalt det, basert på folke praksis, til personer som lider av hårtap. Andre tradisjonelle urter for hårvekst inkluderer ginkgo biloba og kinesisk urt han Shou Wu.

B-vitaminer

I moderne folkemedisinen, B-vitaminer er et populært valg for folk som håper å forbedre sin hårvekst. Mangel på biotin, eller vitamin B-7, kan føre til sprø hår og tap av øyevipper, hår og øyenbryn. Mens mange bruker biotin kosttilskudd og biotin holdige sjampoer for hårvekst, kan disse kosttilskudd ikke være effektiv hos personer som allerede får nok biotin i kosten. Folsyre, en annen B-vitamin, finnes i overflod i prenatal vitaminer; mange eksperter attributt hårvekst hos gravide kvinner til denne vannløselig sammensatte. Andre B-vitaminer som tradisjonelt brukes for hårvekst inkluderer inositol, niacin og riboflavin. En B-vitamin kompleks kan adressere underliggende ernæringsmessige mangler, muligens fører til økt hårvekst.

Mineralkilder

Tare, en utmerket kilde til jod og andre mineraler, kan brukes til å ta opp de manglene som kan forstyrre normal thyroid funksjon og hårvekst. Andre sjø grønnsaker som spirulina og brun tang kan også gi spormineraler. Mangler i sink, kobber og mangan har alle blitt knyttet til håravfall; naturopaths kan anbefale elementære trace-mineraltilskudd for sunn hårvekst. I tilfeller der hårtap er alvorlig, kan eksperter anbefaler tester for skjoldbrusk sykdom.