Digidexo.com

5-HTP og farene til magen

5-HTP og farene til magen


5-HTP eller 5-hydroxytryptophan, blir brukt av kroppen til å produsere hjernen kjemikalier som serotonin. Serotonin bidrar til å regulere humøret, appetitt og energi nivå. 5-HTP hjelper opprettholde din serotonin, som kan lindre depresjon, kick-starte vekttap og øke din energi. Mens 5-HTP kan være gunstig, det har bivirkninger som kan omfatte milde gastrointestinale problemer.

Kvalme

Fordøyelsessystemet kan være følsomme for serotonin, og 5-HTP kan føre til noen mild kvalme. Jo høyere dose, desto mer sannsynlig er dette til å skje. Høyere doser er vanligvis gitt til pasienter som bruker 5-HTP for å hjelpe til med vekttap eller bekjempe fedme. Standarddoser på 50 mg til 100 mg ikke har en tendens til å bringe på kvalme.

Diaré

Hvis serotonin-nivået blir for høyt, kan du utvikle serotonergt syndrom. Hvis dette skjer, kan du oppleve bivirkninger, hvorav den ene er diaré. Risikoene for serotonergt syndrom øker når du tar 5-HTP i kombinasjon med MAO-hemmere, eller monamine oxidase hemmere, som MAO-hemmere hindrer serotonin fra å bli kjemisk brutt ned. Konsultere legen din før du starter eller slutter noe narkotika program.

Tom mage

Hvis grunnlaget for å starte 5-HTP er appetittregulering, bør du ta det ca 20-30 minutter før du spiser slik at det vil gå inn hjernen din og begynne å konvertere til serotonin raskere. Hvis du har andre grunner for å ta 5-HTP, bør du være i stand til å ta det tre ganger om dagen i små doser uten kvalme. Du trenger ikke å ta det før måltider dersom formålet for å ta den er ikke å fremme vekttap eller bekjempe fedme.

Etter måltid

Hvis du har en tendens til å spise mer i løpet av natten timer enn i morgen eller i løpet av dagen, kan det være gunstig å ta en 100 mg dose av 5-HTP umiddelbart etter siste måltid. Hvis kvalme følger, bør det være forbigående og avtar etter noen dager. Nipper til en ginger ale kan være en fordel hvis kvalme oppstår etter et måltid. Unngå koffeinholdige drikker, da disse kan holde deg våken samt motvirke effekten av 5-HTP.

Gastrointestinale bivirkninger

Andre bivirkninger av 5-HTP som oppstår i magen er tap av matlyst, diaré, kramper, oppkast og gass. De fleste av disse symptomene oppstår når du tar mer enn 100 mg av 5-HTP. Tar 5-HTP med måltider kan redusere gastrointestinale bivirkninger.