Digidexo.com

Ringorm i Voksne

Ringorm er en soppinfeksjon som kan påvirke nesten alle. Det kan overføres gjennom direkte hudkontakt med smittede personer eller husdyr eller gjennom kontakt med eiendeler av en infisert person. Det kan påvirke huden, hodebunn, fot eller tåneglene og fingre.

Symptomer

I hodebunnen, ringorm starter vanligvis som en liten klump som gradvis utvides og etterlater skjellende flekker. Berørte negler blir misfarget, tykkere, og sprø. På huden, vises ringorm flat med en rødlig kant og kan enten være fuktig og crusted eller tørr og flassende.

Manifestasjon

Selv om inkubasjonstid på ringorm ikke er kjent, er infeksjon i hodebunnen vanligvis merk 10 til 14 dager etter den første kontakten; infeksjon i huden er merkbar fire til ti dager etter kontakt.

Immunitet

Fordi ringorm er forårsaket av ulike sopparter, å bli smittet av en art ikke gir immunitet mot infeksjoner av fremtidige andre sopparter.

Behandling

En lege kan forskrive soppdrepende medisiner som griseofulvin eller andre orale medisiner eller pulver for å behandle infeksjoner.

Forebygging

Personlige gjenstander som hatter, håndklær eller andre klær må ikke brukes av andre. Infiserte individer bør avstå fra direkte kontakt med andre mennesker til det er helt behandlet.