Digidexo.com

Akne forårsaket av hormoner

Akne forårsaket av hormoner


Akne, også kjent som overdreven kviser, urenheter og kviser, påvirker en rekke mennesker rundt om i verden. Tenåringer ofte får kviser på grunn av hormonelle endringene som skjer i kroppen deres. De skiftende hormoner i tenårene organer kalles pubertet. Under puberteten, tenåringer noen ganger får kviser på ansiktene deres, kister, og øvre rygg. Tenåringer som lider av akne bør være klar over at når de er ferdig med puberteten og deres hormoner er ikke lenger i stadig endring, bør akne avta og til slutt forsvinne.

Huden er fylt med porer. Porene er bygd opp av bittesmå kjertler som kalles talgkjertler, mer kjent som oljekjertler. Olje kjertler på huden din gjør olje som kalles sebum. Kviser er forårsaket når olje glands, på grunn av overaktive hormoner, gjør for mye sebum. De aktiv hormoner som forårsaker akne kalles androgener som testosteron. Testosteron, vanligvis koblet til menn, er også funnet svært aktiv hos kvinner. Når testosteron er overproducing, stimulerer det olje glands som fører til overflødig produksjon av talg.

Overflødig talg, blandet med skitt fra dagliglivet, tette talgkjertlene forårsaker liten infeksjon. Som et resultat av de mindre infeksjons kviser, kviser eller zits vises på huden. Tilstoppede porer noen ganger lukke opp og infeksjonen forblir under huden forårsaker whiteheads. Blackheads er forårsaket når de tilstoppede porer åpne opp, snu huden en nyanse av brunt. Andre ganger, reagerer kroppen til infeksjonen annerledes forårsaker kviser, eller humper over huden med pus-fylt topper.

Voksne som lider av akne kan også attributt til aktiv hormoner. Igjen olje glands er overproducing olje og tetter seg og infisert. Mange ganger kvinner lider av akne uken før menstruasjon når deres hormoner er mest aktive. Uken før menstruasjon, er kvinne produserer mer testosteron som utløser olje glands å produsere en mer enn vanlig mengde sebum, til slutt tetter porene.

Før du går til en hudlege, prøve å vaske ansiktet to ganger om dagen. Velg et ansikt vask at huden din ikke reagerer på. Når du velger en rensende vaske bør du sørge for ansiktet ditt ikke blir rød eller irritert. Ikke skrubb ansiktet med en vaskeklut, for det vil gjøre akne peeling og muligens arr. Hvis denne metoden ikke fungerer, se din hudlege for videre assistanse. Tenåringer bør anta akne vil klare opp når kroppen er ferdig med den hormonelle endringen alle er skjebnebestemt til å gå gjennom.