Digidexo.com

Mangel på eller tap av endetarmskontroll

Tarm inkontinens er på grunn av tap av kontroll over endetarms sphincter. Denne mangelen på muskelkontroll kan oppstå på grunn av situasjoner som nerveskader, medisiner og til og med kirurgi. Det finnes en rekke måter å behandle og eventuelt eliminere dette ufrivillig utvisning av avføring og styrke endetarms musklene.

Biofeedback

Denne prosedyren innebærer å plassere en sonde inn i anus for å trene brukeren på hva muskler til å bruke til å kontrollere inkontinens. Dette alternativet styrker musklene i anus og gir brukerne en visuell eller lyd displayet når riktige musklene blir brukt også.

Medisinering

Endre konsistens av avføring kan bidra til å kontrollere tarm inkontinens og gjøre kontrollerende endetarms musklene enklere. Over-the-counter, kan anti-diaré medisiner føre til at avføringen til å bli mer fast og dermed lettere å beholde.

Trening

Lære å gjøre bekkenbunnsøvelser (kjent som Kegel øvelser) kan styrke musklene i endetarmen. Dette gjøres ved å trekke sammen musklene i anus, rumpe, og bekken hardt (som om du prøver å ikke passere gass) i minst fem sekunder per intervall flere ganger daglig.

Kirurgi

Kirurgi er vanligvis for de som har kjørt ut av andre, mindre invasive alternativer for inkontinens og muskelkontroll. Hvilke typer operasjoner som er tilgjengelige for denne type spørsmål omfatter sphincter reparasjon (sphincteroplasty), kunstig lukkemuskel erstatning, og i mer ekstreme situasjoner, blir utstyrt med kolostomi bag.