Digidexo.com

Glukose & Thyroid Disease

Glukose & Thyroid Disease


Skjoldbrusk sykdom er en vanlig tilstand som studier viser ofte forekommer samtidig med diabetes, påvirker glukosekontroll og overordnet styring av autoimmune lidelser.

Identifikasjon

Diabetes er preget av en overdoser av glukose i systemet; skjoldbrusk problemer innebære et hormon som heter TSH og overproduksjon av det, kalt hypertyreose, eller under-produksjon av TSH, som kalles hypotyreose. Både thyroid sykdom og diabetes tyder på problemer i det endokrine system, som bidrar til å regulere forskjellige deler av kroppens metabolisme.

Betydning

ThyroidToday.com rapporterer at nesten en tredjedel av personer med type 1 diabetes har blitt funnet å ha skjoldbrusk sykdom. Type 2 diabetikere er også utsatt for hypotyreose, som begge forholdene pleier å dukke opp i senere alder.

Risikofaktorer

Kvinner er mer sannsynlig at lider av skjoldbrusk sykdom og diabetes; unge kvinner med type 1 diabetes og post partum kvinner har høyere risiko for skjoldbrusk sykdom, selv om både hypotyreose og Type 2 diabetes er vist å forekomme hos eldre kvinner. Nyfødte og eldre er også i fare for skjoldbrusk sykdom.

Forebygging / løsning

The American Diabetes Association anbefaler regelmessig skjoldbruskkjertelen screening for type 1-diabetikere, men type 2 diabetikere er også utsatt for skjoldbrusk sykdom; hvis testene indikerer skjoldbrusk sykdom, vil pasienten bli gitt medisiner for å fylle eller tømme hormonet. Hypotyreose kan redusere insulinbehovet.

Advarsel

Symptomer på skjoldbruskkjertel lidelser og diabetes er like og kan være knyttet til andre medisinske tilstander. Hypotyreose symptomer er ofte til stede i type 2 diabetikere og symptomer kan ofte være skylden på dårlig blodsukkerreguleringen ved type 1-diabetikere.