Digidexo.com

Soya Food Industry

Soya Food Industry


Soya mat er en blomstrende industri over hele verden. Soya matvarer er avledet fra planter og fremme ernæring og sunt kosthold. Historien om soya-baserte matvarer dateres tilbake tusenvis av år. Soya fungerer som en sentral komponent til å fremme et balansert kosthold, og vil trolig tjene som et vesentlig element i helsekostbransjen i årene som kommer.

The Story of soy

Soyabønner ble oppdaget i 1000 f.Kr. i Øst-Asia. Geografien og klimaet i området - som består av det som nå er Kina, Korea, Japan og Russland - bidratt til å stimulere en soya vekst på årlig basis. Soyabønner ble trukket fra pods og plantet år etter år over hele verden. I 2007, de fleste av soya gårder i USA produsere produkt med høye nivåer av protein og minimale nivåer av olje. Moderne soya-baserte produkter inkluderer soyamelk, soyasaus, tofu, majones og hage burgere.

Kjennetegn på Soy

Ville soyaplanter vokse og sjal rundt trestammer. Plantene spire til nivåer av to til tre meter høy. En plante kan produsere så mange som 150 bønne pods, med to eller tre bønner innkapslet i hver pod. Soyabønner kommer i en rekke farger, som grønn, gul og brun, og er ofte klar til å bli plukket, levert og solgt tre måneder etter planting. Tidlig modning soyaplanter kan være klar for innhøsting to og en halv måned etter første planting, mens sen-modning typer kan kreve opptil fire måneder med spirende.

Soya Statistikk

Fra 2006 til 2009 amerikanske soya gård areal økte 75500000-77500000 dekar. I samme tidsrom, soya industrien fortjeneste - hoppet mer enn $ 10 milliarder kroner, fra $ 20,5 til $ 31.9 milliarder dollar - inkludert kontanter oppdrett og soyadyrking. Ut av de fem beste soya gården stater, Nebraska, Indiana og Minnesota hver produsere mellom 259 og 289 millioner bushels av soya på en årlig basis. Illinois og Iowa hver produserer 430 og 489 millioner bushels, henholdsvis. Fire av ti av alle soyaprodukter produsert i USA blir eksportert til andre land.

Bransje Komplikasjoner

Naturlig soya oppdrett kommer i konflikt med teknologi, økonomi og masseproduksjon. Genetisk manipulering av soyabønner frø tillater moderne soya gårder til å vokse betydelig større avlinger som produserer mer bønner enn noen gang før. Utvide kommersielle soya gårder til andre nasjoner resultater i økosystemet avbrudd og en videreføring av å høste rikelig modifiserte avlinger mangler næringsinnholdet i økologiske planter. Tilhengere av genmodifisering og kommersialisering mester at flere gårder gi mer mat til dem som trenger det. Alternativt demonstranter hevder at genmodifisering farlig manipulerer helse innhold og setter profitt over folk.