Digidexo.com

Slik fjerner Pesticider fra Produce

Slik fjerner Pesticider fra Produce


Den største bekymringen når du kjøper ikke økologiske produkter er hvordan man skal fjerne plantevernmidler. Mens økologisk frukt er å foretrekke, kan ikke alle råd til å kjøpe økologisk frukt 100% av tiden. Med noen få vanlige husholdning ingredienser, kan forbrukerne effektivt fjerne det meste av plantevernmidler og bakterier fra ikke økologiske råvarer.

Slik fjerner Pesticider fra Produce

Fyll sprayflaske med eddik / vann-blanding. Legg en del eddik til 3 deler vann.

•  Spray en rikelig mengde av eddik vann-blanding på frukt og grønnsaker som skal rengjøres. Det er best å gjøre dette over en vask, fordi det kan bli veldig rotete.

•  Vask frukten grundig i kaldt vann for å fjerne alt av eddik og spor av bakterier og plantevernmidler. Ved hjelp av eddik vannløsning alene er en effektiv måte å fjerne mesteparten av de skadelige plantevernmidler og bakterier. Men det stopper ikke der.

Fyll en stor bolle med kaldt vann og lag en halv kopp hydrogen peroxide. Plasser nyvasket frukt i bollen og la den sitte i et minutt eller to.

Skrubb frukten med tannbørsten. Mens frukten er i bollen, bruker tannbørsten til å skrubbe frukten. Vær forsiktig når du pusser delikat frukt som du ikke ønsker å knuse det.

Skyll frukt / grønnsaker grundig med kaldt vann.

Hint

  • Du kan finne at den grundig vasket produsere varer litt lenger enn uvasket råvarer. Dette er ikke et vitenskapelig faktum, bare ett forfatterens observasjoner.
  • Med mindre du har utstyr hjemme for å teste og analysere frukt før og etter for å se hvilke sprøytemidler og bakterier var på frukten, kan du ikke være 100% sikker på at alle de uakseptable kjemikalier er borte. Undersøkelser har imidlertid vist at ved hjelp av eddik i forbindelse med hydrogenperoksyd er effektiv for fjerning av uønskede kjemikalier og bakterier.