Digidexo.com

Langsiktige virkningene av Lyme sykdom

Langsiktige virkningene av Lyme sykdom


Lyme flått trives i skogområder, sandstrender, gresskledde områder og til og med din egen bakgård. Flåtten i seg selv er så liten at det kan ofte være vanskelig å få øye på. Faktisk, på grunn av sin lille størrelse, kan det ofte fest på en vert, og går helt usett. Og fordi Lyme flått er naturligvis utstyrt med et kjemisk stoff som bedøver området rundt sin smittende bite, kan et offer være helt uvitende om angrepet før Lyme sykdom symptomer begynner å skape kaos på kroppen hans.

Identifikasjon

Borrelia burgdorferi er bakterier ansvarlig for sykdommen når personen smittet med Lyme sykdom. Spre seg til mennesker og dyr ved bitt av en hjort tick, er bitt seg selv preget av en "blinken" type utslett rundt stedet der flåtten har penetrert huden. Når smittet, kan borreliose etter hvert spres til sentralnervesystemet og skjøter, så vel som organene og mykt vev i kroppen.

Time Frame

Jo lengre tid som Lyme sykdom er gitt for å manifestere seg i den menneskelige kropp, kan de mer alvorlige symptomer på infeksjonen blir. Infeksjonen må behandles så tidlig som mulig med antibiotika for å overvinne effektene av sykdommen. Dessverre, hvis utslettet går ubemerket, eller en lege unnlater å mistenke at en pasientens symptomer er relatert til borreliose, kan infeksjonen gå ubemerket.

Effekter

Lyme sykdom er diagnostisert gjennom en enkel blodprøve som vil oppdage sin bakteriell tilstedeværelse. Lyme-sykdom som fortsetter å utvikle seg inne i kroppen kan begynne å danne giftstoffer som kan være dødelig. Influensalignende symptomer og ekstreme smerter i muskler og ledd kan gjøre det vanskelig å utføre daglige funksjoner, inkludert trener og går. Selv med antibiotikabehandling, kan skade på infiserte deler av kroppen være irreversible. Talevansker kan begynne å utvikle og forverre, forårsaker kommunikasjon for å være et problem for den smittede. Og forringelse av musklene kan føre en person til å bli sengeliggende.

Fakta

Bortsett fra de langsiktige virkningene som Lyme sykdom kan ha på kroppen, er de langsiktige virkningene det kan ha på en persons bankkonto. Dessverre, sykdom lider betale en heftig pris for å gjøre dem godt igjen. Sent stadium ofre må gjennomgå en langvarig fase av oral og intravenøs antibiotika. Og hvis disse medikamentene blir stoppet for tidlig, vil infeksjonen somle inne i kroppen, gjenvinne styrke og begynne den smertefulle prosessen med å ødelegge kroppen for andre gang rundt. Likevel er det noen forsikringsselskaper ikke helt dekke kostnadene ved disse medikamentene for sine abonnenter. Kostnadene ved de nødvendige antibiotika kan nå hundrevis av dollar for en enkelt dose. Den langsiktige økonomiske byrden kan bli katastrofale for noen pasienter.

Forebygging / løsning

Forebygging er nøkkelen i Lyme sykdom slaget. Iført lange ermer skjorter, lange bukser, knestrømper, riktig fottøy og en lue når venturing i skogkledde områder i varmt vær måneder, er foreslått. Lyse klær er også en nødvendighet, som vil gjøre deg bedre egnet til å få øye på en Lyme huke på klærne. En full kropp og hode sjekk anbefales også når du går tilbake innendørs. Også sjekke for utslett og gjenkjenne de tidlige symptomer på Lyme sykdom er avgjørende. Den tidlige fasen av sykdommen viser seg ofte innen dager etter bittet. De tidlige symptomer inkluderer, men er ikke begrenset til, hodepine, tretthet, muskelsmerter, feber, frysninger og hovne lymfeknuter.