Digidexo.com

Kronisk blærekatarr hos barn

Kronisk cystitt - en betennelse i blæren - kan påvirke både gutter og jenter. Men opp til alderen 1, fire ganger flere gutter enn jenter lider av det. Hvis du mistenker at barnet ditt lider av kronisk cystitt, få henne sjekket av en lege.

Urinveisinfeksjon

Ofte er kronisk cystitt forbundet med betennelse i andre strukturer tilstøtende blære og deretter referert til som urinveisinfeksjon.

Frekvens av forekomst

Gutter stort sett kontrakten en UTI før sin første bursdag mens jenter lider av det rundt den tiden de begynner pottetrening. Hos barn er kronisk cystitt ofte en medfødt problem.

Symptomer

Symptomer på kronisk blærekatarr hos barn inkluderer blodig eller skyet urin, hyppig behov for å urinere, og smerte eller brenning i forbindelse med vannlating. Feber, generell sykdomsfølelse, frysninger eller kvalme kan også være symptomer.

Behandling

Når barnet ditt lider av kronisk blærekatarr, vil hun mest sannsynlig trenger behandling med antibiotika, muligens for flere måneder eller lenger.

Forebygging

For å forhindre UVI, sørg for at barnet holder seg hydrert. Hold genital området rent for å redusere sjansen for bakterier å komme inn. Noen ganger er det nødvendig med langvarig bruk av forebyggende antibiotika.