Digidexo.com

Speech Therapy Ideer for barn med Fonologiske Disorders

Speech Therapy Ideer for barn med Fonologiske Disorders


Som barn først lære å snakke, er vi alltid sjarmert av sine mispronunciations av visse ord.
Bør disse inkonsekvenser fortsette, for eksempel i stedet for å si "ødelagt" barnet sier "Boken" og er ikke lett å forstå, det kan være et utviklings fonologisk lidelse. Denne lidelsen kan variere fra mild til å være helt uforståelig. Målet med behandlingen er å gi barnet full stemmeklarhet.

Terapi Ideer

Det første trinnet er å gi en følelse av prestasjon for barnet. Enkle lyder blir praktisert inntil barnet mestere klarhet. Oral spill - bare gjør dumme lyder - også hjelper barnet til å tilpasse seg den nye ideen om logopedi. Det neste steget kan være muntlige motoriske øvelser. Dette modalitet får frem smilene og fniser. Disse øvelsene inkluderer blåser bobler, blåser en munnspill eller prøver ut en kazoo. Blåser bomull baller forundrer barn. Alle av disse er utformet for å styrke pusten kontroll og leppe styrke.

Isometriske øvelser er ikke bare for voksne. De kan være uvurderlig for å øke muskelstyrke. Tungen presser kan gjøres ved å ha barnet stikke ut tungen, presser en skje mot tungespissen og barnet skyver så hardt som mulig mot skjeen fem ganger. Det fungerer best hvis en annen person holder skjeen.

Peanøttsmør er ikke bare for smørbrød. Gni litt peanøttsmør på barnets lepper fra hjørne til hjørne. Barnet må da være i stand til å slikke fra side til side til alt forsvinner. Denne øvelsen gjør tungen arbeidet hardt. Eller er det også iskrem drypp; hun kan bare bruke henne - tunge ingen lepper. Cheerios er en alvorlig utfordring når de må bli plukket opp av tungen bare. Rullende en kjærlighet på pinne fra den ene side av munningen til en annen forsterker også tungen muskler.

En håndholdt speil fungerer også godt å hjelpe barnet se hvordan å danne ordene samt forsterke lyd og munn bevegelse. Mens du bruker speilet, er en annen terapeutisk idé å gjøre dumme ansikter.

Har barnet få inn en favoritt utstoppa dyr fra hjemmet. Ved hjelp av enkle lyder, har barnet "modellen" disse lydene for hennes dyr.