Digidexo.com

Hva er årsakene til klumpføtter hos barn?

Klumpfot er en medfødt fødselsdefekt som resulterer i skjemmende og misdannelse av bein, leddbånd og ledd hos barn som de vokser. Klumpfot lidelse kan behandles med kirurgiske og minimalt invasive metoder. Leger kan også utføre kirurgi for å rette feilen. Klumpfot skjer til en kurs på 1,2 av 1000 barn født. Klumpfot kan påvirke en eller begge føttene. Klumpfot er ikke en livstruende tilstand. Imidlertid, kan det hindre et barn i å utvikle seg normalt.

Om

Ifølge March of Dimes, er klumpfot resultatet av leddbånd, bein og sener i foten blir deformert. Foten eller føtter er slått bakover, noe som gjør det vanskelig for et barn å gå eller manøvrere. Tilstanden er ikke smertefullt og ikke resulterer i andre vanskeligheter for barnet. Omtrent halvparten av tilfellene av klumpfot påvirke begge føttene, noe som gjør det ekstremt vanskelig for barn å legge sine føttene flatt for å gå.

Årsaker

Ifølge March of Dimes, er den nøyaktige årsakene til klumpfot ikke kjent. Miljøfaktorer som røyking, infeksjon, narkotika eller eksponering for andre giftige kjemikalier kan påvirke bein utvikling, inkludert klumpfot. Forskere ved University of Aberdeen var i stand til å vise nylig at det er en bestemt gen som bidrar til utvikling av klubben foten tilstand i et foster.

Kirurgi

Kirurgi er en måte å korrigere klumpfot. Ifølge March of Dimes og University of Maryland, ca 5 prosent av klumpfot tilfeller kreve kirurgi. I det siste, var kirurgi ansett som den primære metoden for å korrigere klumpfot. Imidlertid har utviklingen av den Ponseti metode omtrent 50 år siden, har tilnærmingen endret.

Nonsurgical tilnærminger

Den Ponseti fremgangsmåte for støping av foten er den mest vanlige ikke-kirurgisk behandlingsmetoden i USA. Ifølge March of Dimes, korrigerer denne metoden klumpfot i et spedbarn innen åtte uker. Foten er langsomt manipulert til å snu mens beina er fortsatt myk og lett kunne skifte og endre retninger. Skuespillerne holder foten på plass mens kroppen justerer.

Forebygging

Selv om de nøyaktige årsakene til klumpfot ikke er kjent, gitt den høye forbindelse med røyking og utvikling av klumpfot, i henhold til mars Dimes kvinner som er gravide bør unngå røyking. Det er lite som kan gjøres for genetiske mutasjoner eller saker som utvikler på grunn av genetiske markører som er gått fra generasjon til generasjon. Genetisk testing før et barn blir født kan hjelpe foreldre forberede et barn som kan bli født med misdannelse.