Digidexo.com

Lus hos barn

Lus er mikroskopiske insekter som lever av små mengder menneskeblod. Bare i stand til å bevege seg ved å gjennomgå disse parasittiske insekter presentere en spesiell utfordring til foreldre, særlig hvis barna går på skole eller barnehage.

Typer

Selv om tre typer lus kan smitte mennesker (hodelus, kroppen lus og kjønnshår lus), til den vanligste typen av lus infisere barn er hodelus.

Misforståelse

I motsetning til vanlig oppfatning at bare skitne barn får lus, American Academy of Family Physicians (aafp) sier at noen barn kan få hodelus gjennom head-to-head kontakt eller ved å dele andre elementer som håndklær med en person som allerede er infisert.

Symptomer

Symptomer på en lus infestation inkluderer overdreven kløe og å kunne se voksne lus på barnets kropp eller hodebunnen, spesielt bak ørene eller langs halsen. Hodelus lå også egg (nits) på akslene av et barns hår, som kan ligne på flass eller små biter av ris.

Behandling

Selv om du kan fjerne lus med en fintannet kam, foreslår Mayo Clinic at du prøver å bli kvitt ditt barns kropp av hodelus ved hjelp av over-the-counter lus sjampo som inneholder enten pyrethrin eller permetrin. Hvis dette alternativet ikke fungerer, snakke med barnets lege om tilgjengelige reseptbelagte behandlinger.

Forebygging / løsning

Minimer ditt barns sjansene for å utvikle en lus angrep ved å oppmuntre henne til ikke å dele hår verktøy og tilbehør som børster og kammer, samt andre personlige elementer som hatter, håndklær og puter.