Digidexo.com

Integumentary System Disorders

Integumentary systemet består av huden, vevet rett under huden, og de aksessoriske strukturer av huden, slik som talg, eller oljekjertlene, svettekjertel, neglene og håret. Kroppen er beskyttet av dette systemet mot skader forårsaket av friksjon, skader, konstant bading, tøffe værforhold og bakterier. Det er mange sykdommer som kan påvirke integumentary system, selv om det er en av kroppens beste beskyttere.

Hudplager: Non-Contagious

Det er mange ting som kan påvirke utseendet på huden. Akne er en vanlig lidelse, nåtid når olje kjertler skiller for mye olje og tette porene. Dermatitt er hvilken som helst type av betennelse i huden. Dette utslett kan være knyttet til mange ting, fra bruk av en viss vaskemiddel til den følelsesmessige tilstanden til en person. Eksem er anerkjent som rød, flassende, tørr hud, mens elveblest er renner ekstremt kløende. Byller er bakterielle infeksjoner som krever antibiotika og drenering for å bli vellykket behandlet.

Hudplager: Smittsom

Det er også flere smittsomme sykdommer som påvirker huden. Fotsopp er en soppinfeksjon som påvirker den overfladiske hud og forårsaker små blemmer skal vises. Ringorm er en annen soppinfeksjon anerkjent av hevet runde flekker som er kløende. Brennkopper er vanligvis sett hos spedbarn og små barn, og er forårsaket av stafylokokker eller streptokokker organisme. Brennkopper forårsaker blemmer som brytes og det dannes en gul skorpe. Herpes, en virusinfeksjon som spres ved oral kontakt, forårsaker forkjølelsessår. Genital herpes er en annen form av det samme viruset som vanligvis spres ved seksuell kontakt.

Skin Cancer

Hudkreft er den vanligste typen kreft. Det er varierende grader av malignitet, men alle hudkreft har blitt assosiert med eksponering ultrafiolett lys. Basalcellekreft er den minst ondartede og vanligste typen. Melanom er den mest maligne og forekommer i de melanocyte celler i huden. Denne formen for kreft sprer seg til andre områder raskt. Plateepitelkarsinom forekommer oftest på underleppen og hodebunnen. Dette kan også spre seg ganske raskt.

Burns

Burns er forårsaket av noen type eller traumatisk skade. De kan være forårsaket av solen eller en varmelampe eller ved kontakt med damp, brann, strøm eller kjemikalier. Dehydrering og infeksjon kan forekomme dersom huden er skadet. Burns er klassifisert etter hvor mange lag av huden som er berørt. Første grads forbrenning omfatter kun det øverste laget eller epidermis. Annengrads er dypere og kan innebære lavere nivå, dermis. Tredje grads forbrenning fullstendig ødelegge huden og kan forårsake en livstruende situasjon.

Lesjoner

Liggesår, eller trykksår er mer kjent som liggesår. De oppstår når en person er stadig i samme stilling med trykket blir plassert på en del av huden. De ofte forekommer i vevet som ligger rett over et bein, slik som hofter, albuer, hæler og ryggraden. Disse bør være nøye overvåket for og behandlet umiddelbart som smitte kan spre seg raskt.

Aldring

Integumentary systemet presenterer synlige tegn på aldring. Huden blir mer tørr og skjør på grunn av en nedbremsing av talg, eller olje, sekreter. Elastiske fibre i huden krympe som en kroppen aldre, og det er et tap av overfladisk fett, noe som resulterer i rynker og sagging. Huden blir mer følsom for varme og kulde og for ultrafiolette stråler også.