Digidexo.com

Hvordan virker Mugg Årsak kvalme?

Hvordan virker Mugg Årsak kvalme?


Mugg er en sopp som er ofte forvekslet med mold, eller antas å være den samme. Dette er fordi de to av dem har en tendens til å vokse i den samme type fuktige omgivelser. Mugg ligner mer på et pulveraktig stoff enn vanlig grønn eller svart utseende av mold.

Selv om de er to forskjellige ting, mugg og mugg kan føre til mange av de samme sykdommer, hvis de utsettes for dem. Denne sykdommen kan variere fra svært små og irriterende til en ekstrem helsefare.

Allergener

Mold og mugg spores blåse rundt i lufta utenfor. De trenger ikke begynne å vokse og bli det vi gjenkjenner som mold eller mugg før de klarer å lande på mørke steder. Men de vil forårsake symptomer hos personer som allerede er utsatt for høysnue eller allergi.

Når sporene blir pustet inn enten gjennom munnen eller nesen, kan de samle inn og irritere. Hvis pustet inn gjennom nesen, vil de forårsake nysing og en nasal drypp. De kan også være årsaken til en bihulebetennelse.

Puste sporene inn i lungene kan forårsake hoste og tungpustethet som lungene prøver å utvise utenlandske saken. Overflødige sporer kan forårsake en øvre luftveisinfeksjon, spesielt hos personer med allergi, eller noen form for lungesykdom som gjør at lungene for å bli svekket.

Overflødig Eksponering

Mugg som vokser i ditt hjemmemiljø vil gi av giftstoffer. Disse giftstoffene kan føre til en rekke sykdommer. Alt fra en gjentatt hodepine til alvorlige influensalignende symptomer kan være forårsaket ved å puste i mold og mugg.

Fysisk forurensning kan forårsake utslett og irritasjon i øyne, nese og svelg. Personer som lider av hva de tror kan være en forkjølelse eller influensa kan faktisk ha mugg lurking sted i sine hjem.

Astmasyke er i en enda større risiko når de utsettes for mugg. Mugg kan utløse et astmaanfall eller øke risikoen for hyppigere angrep på person. Alle rom i en persons hjem bør sjekkes grundig for eventuelle tegn til mugg eller mugg.

Hvordan det vokser

Sporer er svært liten og fly rundt overalt. De kan bæres av vinden og lande på mennesker. De blir deretter enkelt overføres inn i hjemmet ditt. Når du er der, sporer slå seg ned i overflater hvorpå de feed vokse. Mugg vokser mest på klær og papirprodukter. Det er behov for bare en liten mengde fuktighet tilsettes for å vokse inn i en stor masse.

Det vil også vokse i fuktige hjørner av et teppe, eller i baderoms sprekker. Da kan det bli sluppet ut i luften ved hjelp av vifter, oppvarming vents, eller bare ved å vandre på teppet at den vokser i. Wet klær er spesielt farlig. Klesplagg som har vært våt for en periode av tid, skal håndteres forsiktig. De bør enten kastes eller vaskes i varmt vann og vaskemiddel, så snart som mulig.

Vær forsiktig, hvis du mistenker at det er mugg eller mugg i hjemmet ditt. Det er mange kommersielle rengjøringsmidler som selges som hevder å ødelegge mold og mugg. Vær forsiktig når du bruker dem også. Bruk alltid beskyttelsesklær, hansker og en maske når du forsøker å rengjøre mugg selv. Hvis du er i tvil om hvordan du skal løse problemet, kan du ringe et profesjonelt rengjøring.