Digidexo.com

Tegn på Brain aneurisme

En hjerne aneurisme er en farlig tilstand som kan være dødelig hvis den forblir ubehandlet. Disse lidelser oppstår når blodårene i hjernen begynner svulmende med blod. Ifølge BrainAneurysm.com, vil én av 15 mennesker i USA lider av en av disse hovne hjernearteriene. De fleste blir oppdaget når de briste, når tilstanden krever øyeblikkelig legehjelp.

Tegn på Brain aneurisme

Den første symptom på en hjerne aneurisme er en alvorlig og plutselig hodepine. De fleste vet ikke at de har en hjerne aneurisme før det sprekker, forårsaker alvorlig hodepine.

De Hodepine Symptomer

Hvis du opplever en hodepine som er forskjellig fra din vanlige mønster av migrene eller spenningshodepine, kan det være en aneurisme. Verste hodepine av livet ditt kan være et tegn på et slag. Dager eller uker før bruddet, kan en person lider av en alvorlig hodepine som en advarsel. Denne hodepine blir noen ganger referert til som forløper fordi det kommer før de mer intense symptomer på en aneurisme.

Andre symptomer

Andre symptomer på en hjerne aneurisme er kvalme, stiv nakke, lysfølsomhet og oppkast. Disse symptomene kan bli etterfulgt av endringer i mental tilstand, fra forvirring til koma. Om lag 25 prosent av personer som lider av en hjerne aneurisme erfaring anfall. Andre mennesker kan føle smerte bak eller over et øye, har en utvidet pupill på det ene øyet og erfaring synsproblemer. Personer som lider en hjerne aneurisme kanskje ikke være i stand til å bevege øynene i alle retninger. De kan også føle smerter i baksiden av deres skallen, hals eller i templet.

De Unruptured cerebral aneurisme Symptomer

I om lag 40 prosent av tilfellene, før en aneurisme brudd, pasienter ofte forholde seg til én eller flere av følgende symptomer: plutselige endringer i atferd, tretthet, kortsiktige hukommelsesproblemer, nedsatt konsentrasjon, tap av balansen eller koordinasjon, perseptuelle problemer, tale komplikasjoner, perifere visjon underskudd og tenkning eller behandlingsproblemer. Disse symptomene også er forbundet med noen andre medisinske tilstander. Neuroradiologi blir brukt til å diagnostisere en hjerne aneurisme.

Diagnostisering Brain aneurisme

En hjerne aneurisme er vanligvis diagnostisert ved å identifisere tegn på en subaraknoidalblødning på en datastyrt tomografi. Dette er en test som raskt røntgen hele kroppen i tverrsnitt mens pasienten oppholder seg i en stor sirkulær maskin. En hjerne aneurisme fortsatt kan mistenkes selv om Computerizing Tomography er negativ. I dette tilfellet blir en lumbar punktering utføres for å påvise blod i væsken som omgir ryggmargen og hjernen. Cerebral angiografi eller tomografi angiografi brukes for å bestemme størrelse, form eller nøyaktige plasseringen av aneurisme.

Den computertomografi angiografi

Den computertomografi angiografi kan utføres uten en arteriell kateterisering. Den computertomografi angiografi kombinerer en vanlig CT scan med en kontrastvæske som injiseres i en blodåre. Fargestoff reiser til hjernen arterier, og datagenererte bilder av pasientens hjerne vil vise nøyaktig hvordan blodet strømmer gjennom hjernen arterier.