Digidexo.com

Om Caude Equina syndrom

Cauda equina syndrom er en alvorlig tilstand forårsaket av kompresjon av de nerver i bunnen av ryggsøylen. Syndromet forårsaker ulike nevrologiske symptomer som smerter, nummenhet, muskelsvakhet, og blære og tarm kontroll problemer. Cauda equina syndrom er relativt uvanlig, og er oftest forårsaket av en herniated plate eller annen rygg skade. Det er ansett som en nødsituasjon som krever øyeblikkelig legehjelp.

Anatomy

Ryggmargen, som bærer nerveimpulser fra kroppen til hjernen, går gjennom ryggsøylen. I den nedre del av ryggen, ender i ryggmargen i en bunt av nerverøtter. Denne pakken kalles cauda equina, som er latin for "hestehale" fordi fibrene i nerverøttene ligne en hestens hale.

Definisjon av Cauda Equina syndrom

Cauda equina syndrom er forårsaket av kompresjon av disse nervene. Denne kompresjon er ofte forårsaket av en brokk eller skiveprolaps, men kan være forårsaket av andre typer av traume, slik som brudd i ryggsøylen eller et hematom. Andre årsaker inkluderer svulster, inflammatoriske tilstander, infeksjoner og spinal stenose. Spinal stenose er enhver innsnevring av spinalkanalen, der ryggmargen går.

Symptomer

Den tidligste symptom på cauda equina syndrom er smerter i korsryggen som stråler til legs.The smertene starter vanligvis i korsryggen og stråler ut i en eller begge baken og nedover ryggen av en eller begge lårene. Det er ofte ledsaget senere av nummenhet i lysken, underekstremitetene muskelsvakhet og problemer med blære og tarm kontroll, for eksempel inkontinens, forstoppelse, problemer med vannlating eller urinretensjon.

Diagnose

Diagnostisering av cauda equina syndrom er gjort gjennom røntgen og / eller MRI. Dette vil tillate legen å se området der cauda equina blir komprimert.

Behandling

Cauda equina syndrom behandles med kirurgi, som avlaster trykket på nervebunt, for derved å lette symptomene. Hvis årsaken er en herniated plate, deretter selve platen vil mest sannsynlig bli fjernet. Hvis årsaken er noe annet, for eksempel en infeksjon, deretter videre behandling vil være nødvendig for å håndtere årsaken.

Kirurgisk Emergency

Cauda equina syndrom er ansett som en nødsituasjon. For å hindre varig nerveskade, bør kirurgi gjøres innen 48 timer etter symptomdebut.