Digidexo.com

Hvordan kontrollere Metabolism

Hvordan kontrollere Metabolism


Menneskers stoffskifte er en kompleks serie av handlinger og reaksjoner. Det er ingen måte å sikre konstant kontroll. Du kan bruke et par enkle måter å øke metabolic rate og opprettholde en sunn livslang forståelse av hvordan stoffskiftet fungerer.

Hvordan kontrollere Metabolism

•  Spis regelmessig og i moderate mengder. Stoffskiftet fungerer best når du ikke overbelaste kroppen med store mengder mat eller forlate kroppen uten mat i lengre perioder. Metabolismen vil hele tiden jobbe på en sunn rate hvis du spiser fem eller seks små måltider gjennom dagen, som begynner så snart du våkner. Hoppe frokost, snarere enn å være en effektiv diett verktøyet, forårsaker faktisk vektøkning.

Tren regelmessig og opprettholde muskelmasse. Har tenkt å trene før du spiser et måltid i stedet for umiddelbart etterpå. Trening før et måltid vil brenne kalorier fra fett butikker, men trening etter et måltid vil brenne kalorier fra maten som ble nettopp spist. Øvelse som bygger muskelmasse har den ekstra fordelen av å skape mer kalori-brennende materiale for kroppen din, selv mens i ro.

Velg matvarer som brenner og øke. Krydret mat, som meksikanske eller indiske retter, få stoffskiftet fungerer raskere, og koffein kan hoppe starte stoffskiftet samt dagen. Sukker, på den annen side, utløser fettlagring, og bør unngås.

Hold deg hydrert. En sunn metabolisme er bare en av mange ting som kroppen din bare kan opprettholde med en god tilførsel av væske. Vann vil bidra til å rense giftstoffer, og kaldt vann krever ekstra metabolsk innsats for å varme inne i kroppen.

Sov godt og slappe av. Mens søvn ikke kan være direkte knyttet til stoffskiftet, er det fornuftig at kroppen din vil fungere bedre når den har tid til å komme daglig. Stress, på den annen side, er direkte knyttet til fettlagring, spesielt på buken. Når du er spesielt stresset, vil kroppen lagre ekstra fett i magen som en fight-or-flight respons fordi det er den enkleste fett for kroppen å få tilgang til hvis det er behov for energi senere.

Hint

  • Hold deg positiv. En sunn holdning er nøkkelen til å opprettholde en sunn kropp. Et positivt syn vil hjelpe deg å holde motivasjonen oppe for å få daglig fysisk aktivitet og gjøre metabolsk sunne valg gjennom din daglige rutine.