Digidexo.com

Hvordan kan jeg gå ned i vekt hvis jeg er en Teen & overvektig?

Hvordan kan jeg gå ned i vekt hvis jeg er en Teen & overvektig?


De fleste tenåringer er bevisste på kroppen sin på grunn av strukturelle endringer som oppstår i ungdomsårene. Denne fasen kan være vanskeligere for de som er overvektig og føler seg presset til å være tynn. Men tenåringer bør huske på at den viktigste grunnen til å gå ned i vekt bør være helse.

Å miste vekt er ikke en enkel prosess - det er ingen rask og sunn måte å miste en stor mengde vekt og holde den av. Den eneste måten å oppnå og opprettholde vekttap er gjennom en forpliktelse til å gjøre endringer for å føre en sunn livsstil.

Hvordan kan jeg gå ned i vekt hvis jeg er en Teen & overvektig?

•  Etablere mål for vekttap. Det er best å oppsøke lege for å forstå hva som er en sunn vekt for din alder og høyde. Legen din kan forklare hva din Body Mass Index, eller BMI, er og hva det skal være. Din BMI kan også beregnes på nettet, og målet ditt i vekt bør være slik at din BMI ville være i sunne området når nå det.

Hvis du har å tape mer enn 5 kg., Kan det hjelpe å etablere langsiktige og kortsiktige mål. For eksempel, hvis du trenger å miste 20 kg., Ville et kortsiktig mål være å miste 5 kg. i de neste to ukene. Husk at du bør ha som mål å gå ned på det meste 1 til 2 kg. per uke - å miste mer ville være usunn.

Kutt ned på junk food og øke inntaket av sunn mat. Så enkelt som denne endringen høres ut, er det en av de vanskeligste vaner å implementere og vedlikeholde. Helt eliminere din favoritt junk food, som for eksempel potetgull og donuts, vil gjøre mer skade enn godt i det lange løp, som du kan bli fristet til å binge på dem senere. Det er best, i stedet for å ha dem i moderate mengder, kanskje en eller to ganger i uken.

Velg mat som er rik på fiber, som hjelpemidler fordøyelsen. For eksempel, når du velger mellom to merker av frokostblandinger, velge en som har mer fiber. På samme måte, når du velger mellom matvarer på matbutikk, kjøpe sunnere alternativer.

Spis hver tredje til fjerde time. Dette vil hjelpe deg å få fart på forbrenningen. Også, spise sakte, slik som å vite når magen er full. Når du spiser for fort, har du en tendens til å spise mer enn du burde.

Drikk mer vann, siden utilstrekkelig vann inntak kan føre til forstoppelse. Men i motsetning til det mange tror, ​​er det ikke nødvendig å drikke åtte glass vann om dagen, siden mye av maten du spiser inneholder vann.

Drikk et glass vann, eller noen grønn te, før og / eller etter hvert måltid. Hvis du føler deg sulten mellom måltidene, drikk et glass vann og vent i 15 minutter. Hvis du fortsatt er sulten, så har en liten snack. Drikkevann vil hjelpe deg å skille mellom faktisk sult og cravings.

Exercise. Dette er den mest åpenbare del av vekttap og kan ikke unngås hvis du ønsker å gå ned i vekt og holde den av. Trening trenger ikke å være synonymt med gym: Det kan være en hvilken som helst aktivitet som du liker som får kroppen i bevegelse. For eksempel kan spille et intenst spill på Nintendo Wii eller Xbox for en time anses å være aktiv.

Hvis du er i stand til å delta i et treningsstudio, trene minst tre til fire ganger i uken. Gjøre cardio og styrketrening på alternative dager. Bygge muskler vil hjelpe deg å kaste pounds raskere.
Hvis du ikke har tilgang til treningsstudio, gå turer, sykle eller danse på rommet ditt. På dager da du ikke har råd til å tilbringe en time trener, flisete treningsøkter i intervaller på 10 minutter i løpet av dagen. Du kan selv slå dine gjøremål og daglige rutiner inn i en øvelse - for eksempel gjøre 10 knebøy mens du pusser tennene, eller lunges mens du ser på TV.