Digidexo.com

Hvorfor er systoletrykk Higher Than Diastolisk trykk?

Blodtrykket blir brukt som en indikator for generell helse og potensiell risiko for hjertesykdom, slag og andre kardiovaskulære problemer. En lesning består av et høyere tall, systolisk trykk, over et lavere nummer, og diastolisk blodtrykk.

Systolisk trykk

Når hjertet kontrakter å sirkulere blod gjennom kroppen, det kalles systolen. Det er økt trykk mot arterieveggene da dette større volum av blod skyves gjennom, slik som vann som strømmer gjennom en hageslange.

Diastolisk trykk

Etter en sammentrekning, slapper hjertet og fylles med blod, går inn i diastolen. Dette reduserer trykket mot blodårene, skapt av hjertet bare brøkdeler av et sekund siden.

Forhøyede Readings

Personer med systolisk blodtrykk over 120 mm Hg (millimeter kvikksølv) eller diastolisk blodtrykk over 80 mm Hg, anses høyere risiko for karsykdommer.

Relative betydning

Tradisjonelt har et høyt diastolisk trykk forårsaket litt mer bekymring fordi dette er når hjertet bør være på sitt mest avslappede. Men det er bevis for at det systoliske trykket er en bedre indikator på dødsrisiko.

Sunn Trykk

Regelmessig mosjon, redusere stressnivået, og riktige matvaner er noen måter å holde blodtrykket i sjakk. For andre kan medisinering også være nødvendig for å redusere risikoen for sykdom.