Digidexo.com

Kaldt sår Forebygging Foods

Selv om det er forskjellige typer medisiner som kan brukes til å behandle utbrudd av forkjølelsessår, kanskje den mest effektive måten å forebygge forkjølelsessår vises i første omgang er å endre kostholdet til å inkludere riktig mat som bekjempe forkjølelsessår.

Forstå Science

Aminosyren lysin er effektivt i ikke bare behandle forkjølelsessår, men også i å forebygge forkjølelsessår vises i første omgang. Aminosyren arginin bidrar til etableringen av forkjølelsessår, derfor erstatte arginin med lysin kan være en effektiv måte å unngå forkjølelsessår.

Når vi leter etter mat som forhindrer forkjølelsessår, bør lysin-til-arginin forholdet vurderes. En 2-til-1 lysin til arginin forholdet er effektivt for å forhindre forkjølelsessår.

Mat å spise

Cheddar ost er en mat som er effektiv for å redusere sannsynligheten for å få munnsår. En unse av cheddar cheese inneholder 588 mg av lysin og 267 mg av arginin. Fordi dette er bedre enn en 2-til-1-forhold, cheddarost fungerer godt i synkende forkjølelsessår.

Det finnes en rekke ulike typer matvarer som bidrar til å forhindre forkjølelsessår. Kjøtt er generelt effektive, spesielt kjøtt som kylling, kalkun, fisk og biff.

Hvis du er en fisk eater, prøver å spise mer flyndre. En halvkilo flyndre gir kroppen om 12 gram lysin. Selv om det er lysin kapsler, lysin tatt fra matvarer som flyndre er mye mer effektive. Du trenger å ta rundt 50 lysin kapsler til lik mengde lysin inkludert i en normal størrelse flyndre.

Likeledes, meieriprodukter gjør en god jobb i å redusere risikoen for forkjølelsessår. Ost, yoghurt og melk alle har høye lysin teller. Ricotta ost er en av de matvarer som har et meget høyt lysin-nivå.

Soyaprodukter også er effektive. Soyabønner og ølgjær kan bidra til å øke mengden av lysin i kroppen din.

Matvarer for å unngå

Hvis du ønsker å unngå forkjølelsessår, er det viktig at du unngår mat som er høy i arginin. Peanøtter, cashewnøtter, valnøtter og mandler alle har høye arginin nivåer.

Korn som finnes i hvete og havre har også høy arginin nivåer. Grønnsaker har ikke spesielt høye arginin nivåer, men grønnsaker som aubergine, kål og gulrøtter alle har høyere nivåer av arginin enn lysin.