Digidexo.com

Slik bruker du en manuell Blood Pressure Monitor

Høyt blodtrykk er vanlig blant voksne i alle aldre. Mange velger å overvåke blodtrykket i den komforten av deres egne hjem med en manuell blodtrykksmåler.

Slik bruker du en manuell Blood Pressure Monitor

Fjern eventuelt sammentrekkende klær fra din venstre overarm.

Sitt rett opp i en stol med føttene hviler flatt på gulvet. Ikke kryss bena.

Løsne blodtrykksmansjett og skyv venstre arm gjennom det før det er plassert ca 1/2 cm over albuen. Sikre mansjetten i denne stilling med lukkeanordningen. Sørg for at mansjetten ikke strammer ved å sjekke for å se om du kan skyve pekefingeren mellom mansjetten og armen.

Hvil venstre underarm på en nærliggende bord slik at mansjetten er omtrent samme høyde som hjertet. Håndflaten skal vende oppover. Hvile i denne stillingen i 5 til 10 minutter.

Blås opp mansjetten ved raskt å pumpe inflasjons pære til 30 til 40 mmHg høyere enn vanlig systoliske trykket. Hvis du er usikker på din normale systoliske trykket, blåse opp mansjetten til ca 180mmHg.

Når du har korrekt trykk, sakte slipper inflasjon pære. Se i displayet som tallene begynner å avta. Når de kommer til en pause, vil du ha din nåværende blodtrykksmåling.

Hint

  • Følg legens anbefalinger om hvor ofte for å sjekke blodtrykket. Hold en logg over blodtrykket ved å registrere dato og opplesninger for systolisk og diastolisk trykk.
  • Unngå røyking, spise og trene i minst en halv time før du tar blodtrykket for å sikre nøyaktige resultater. Ikke bruk mobiltelefoner i nærheten av skjermen. De kan føre til at enheten mislykkes.