Digidexo.com

Oscillometriske Method of Blood Pressure

Oscillometriske Method of Blood Pressure


Innføringen av den oscillometriske (wave)-metoden for å måle blodtrykket ved hjelp av en automatisert enhet pasienter ga en måte for å kontrollere blodtrykket i inn-som var overlegne i forhold til tidligere systemer. Før dette, kvikksølv-type metode var for dyrt for utbredt bruk hjemme og aneroid systemet var tungvint. Noen viktige forskjeller i resultatene fra de tre anordninger eksisterer. Imidlertid, med en forståelse av den oscillometriske metode, disse forskjellene bli mindre viktig.

Slik fungerer det

Automatisert oscillometriske blodtrykksmåling kombinerer en opptaksenhet, en arm eller håndleddet cuff, som blåses opp automatisk, og en gummi slange som forbinder to. Når mansjetten blåses opp, vil trykket i mansjetten faller under det trykk som utøves i arterien (systolisk) av det bankende hjertet. Når mansjetten begynner å deflatere, fortsetter blodet flyter, forårsaker blodårene til å vibrere. Mansjetten registrerer disse vibrasjonene og blodtrykket Apparatet gjenkjenner dette som det systoliske trykket. Når blodet gjenopptar normal flyt, vibrasjoner opphøre. Det er imidlertid ikke fravær av lyd som betegner det diastoliske (lavt punkt) som er tilfelle med den type blodtrykket i et legekontor. I stedet, en miniatyr datamaskin i apparatet utfører en beregning som identifiserer det punkt hvor helningen av amplituden av bølgekurven endres.

Faktorer å vurdere

Målinger på et bestemt individ vil variere ikke bare avhengig av tidspunktet på dagen, men også avhengig av typen av apparatet som brukes, i henhold til rapporter i "Blood Pressure and Hypertension", og en studie av Kaufmann et al. i "Anestesi og analgesi." Alder og sykdomstilstand kan føre til andre forskjeller også. Van Popele rapporterer om arteriell stivhet som en faktor som forårsaker ulike lesninger i en oscillometriske enhet og en sphygmomanometer i et legekontor i en artikkel i tidsskriftet "Hypertension."

Hvis en lege har rådet deg til å overvåke blodtrykket hjemme, eller bare bestemme seg for å gjøre det for generelle helsemessige årsaker, er det viktigste steget ta det med til legen din kontor og kalibrere hjemme meter mot legens målinger. Dette kan bidra til å forhindre legen fra å få en feilaktig høy oppfatning av sann blodtrykk, spesielt hvis du lider av "hvit frakk" syndromet, der blodtrykket er kunstig forhøyet i en medisinsk setting. Du kan finne hjemmeenheten vanligvis leser litt høyere ved en bestemt prosent, som du kan faktor i fremtidige målinger. Arterien preg på mansjetten av oscillometriske meter må være over arterien i armen angitt i instruksjonene for en nøyaktig måling. Ta alltid målinger etter hvile i fem minutter.

Noen Oscillometrisk meter inkluderer puls arytmi deteksjon. Dette varsler brukeren om momentan uregelmessigheter i hjerterytmen. En studie i "Journal of Human Hypertension" av GS Sturgiou, "diagnostisk nøyaktighet av et hjem blodtrykksmåler for å oppdage atrieflimmer", anbefales bruk som en screening test for atrieflimmer, den vanligste arytmi.