Digidexo.com

Bivirkninger hos Endre Dosering av Atenolol

Atenolol er en del av en gruppe legemidler som kalles "betablokkere." Betablokkere er ofte effektive i å lindre visse problemer knyttet til hjertet og blodårene, men Atenolol bærer noen potensielt alvorlige bivirkninger med den. I likhet med alle medisiner, endre dosen av Atenolol bør kun vurderes med råd og godkjenning fra en lege. Både økende og minkende dosering kan føre til alvorlige bivirkninger, samt mindre alvorlige problemer.

Atenolol Basics

Atenolol er en reseptbelagte medisiner som kan behandle flere forhold som påvirker hjertet eller blodårer. Atenolol har vært vellykket i lindrende brystsmerter, redusere høyt blodtrykk, og forbedre sjansene for å overleve etter et hjerteinfarkt for mange pasienter. Samtidig, kommer det i tillegg til mange farer og mulige bivirkninger, og å endre dosering uten medisinsk samtykke kan forverre disse bivirkninger.

Økende bruk av Atenolol - alvorlige bivirkninger

Økende bruk av Atenolol kan føre til besvimelser, brystsmerter, nummenhet i den ekstreme, forvirring, arytmi (uregelmessig hjerterytme), eller forverret astmasymptomer eller hjerteproblemer. Det kan også føre til alvorlige allergiske reaksjoner, som utslett, elveblest, hevelse, tungpustethet, kløe, eller problemer med å puste eller svelge. Alle disse bivirkningene skal presenteres til lege umiddelbart.

Økende bruk av Atenolol - Mindre alvorlige bivirkninger

En stor andel av folk som tar Atenolol erfaring tretthet, svimmelhet, kortpustethet, kalde ekstremiteter, eller depresjon. Atenolol kan også senke blodtrykket til et usunt nivå eller bremse hjertefrekvens.

Redusere bruk av Atenolol - alvorlige bivirkninger

Redusere dosen av Atenolol kan føre til en økt risiko for hjerteinfarkt. Et hjerteinfarkt skyldes vanligvis at en blokkering av blodtilførselen til hjertet. Halvparten av alle hjerteinfarkt er dødelig, så redusere dosen av Atenolol kan bære alvorlig risiko.

I tillegg kan redusere dosen av Atenolol vilkårlig forårsake arytmier, eller uregelmessig hjerterytme. Arrythmias får hjertet til å pumpe mye mindre effektivt, noe som gjør det til en alvorlig bivirkning. Visse celler i hjertet normalt fungere som hjertets "pacemaker", som ber det å pumpe regelmessig. Når disse cellene ikke kan gjøre jobben sin effektivt, arrythmias resultater. Arrythmias blir ofte behandlet ved implantering av en menneskeskapt pacemaker i hjertet.

Redusere bruk av Atenolol - Mindre alvorlige bivirkninger

Stoppe tar Atenolol kan øke risikoen for utvikling av angina, som er bryst ubehag eller smerte forårsaket av en midlertidig mangel på oksygen-rik blodtilførsel til hjertet. Angina vanligvis resultater fra tilstoppede kransarterier som har begrenset blodstrøm. Hvis du opprinnelig ble satt på Atenolol for å styre angina, kan redusere dosen resulterer i en økning i angina symptomer. Selv om angina seg selv er mindre alvorlig enn de andre bivirkninger av å redusere bruken av Atenolol, kan det sette deg i en større risiko for hjerteinfarkt.