Digidexo.com

Tiltak for å kontrollere blodtrykket

Høyt blodtrykk er en livstruende tilstand som rammer en stor del av befolkningen. Ifølge American Heart Association, ca 73.6 millioner mennesker 20 år eller eldre har høyt blodtrykk i USA. Det er imidlertid ingen årsaken til tilstanden. Enten du allerede har høyt blodtrykk eller prøver å unngå det, er det tiltak du kan gjøre for å bidra til å holde den under kontroll.

Vaner

Folk som bruker tobakksprodukter, drikker alkohol, eller gjøre begge jevnlig har større risiko for å utvikle høyt blodtrykk, på grunn av belastningen disse stoffene plasser på kroppen din. Derfor er en måte å holde deg blodtrykket under kontroll for å eliminere røyking og drikking. Røyking skader veggene i blodårene og fører til at blodårene til å bli herdet i et raskere tempo enn normalt. Dreven drikking hever blodtrykket, selv om nivåene er normale. Dersom blodtrykket ditt er allerede forhøyet, kan drikking gjøre det enda verre. Ifølge Mayo Clinic, bør du holde inntaket til én drink per dag hvis du er kvinne eller over 65, og to drinker per dag hvis du er en mann under 65 år.

Trening

Mens trening har mange fordeler for kroppen din, for eksempel bedre leddmobilitet og hjernens funksjon, det tilbyr også en rekke fordeler ved å bidra til å kontrollere blodtrykket. Tretti minutter trening hver dag kan bidra til å forbedre blodsirkulasjonen og holde vekten under kontroll. Øvelsen trenger ikke være komplisert - rask gange eller rulleskøyter i parken er enkle, sunne måter å komme i bevegelse.

DASH

The Dietary Approaches to Stop Hypertension (DASH) diett ble utviklet spesielt for folk som er ute for å kontrollere blodtrykket. Med denne dietten, kan du eliminere matvarer som inneholder mye mettet fett og total fett, og er behandlet. I stedet, de fleste av kaloriene kommer fra frukt, grønnsaker, magre meieriprodukter og hele korn.

Natrium er en problematisk stoff når det gjelder blodtrykket. Salt er høy i natrium, og store mengder natrium kan føre til at du beholde vann i kroppen din. Dette i sin tur fører til at hjertet må jobbe hardere, øker blodtrykket. For å dempe denne risikoen begrense inntaket av salt og mat som er høy i natrium, for eksempel supper og frosne middager. Du kan også redusere natrium nivåer ved å supplere din diett med kalium, som bidrar til å skylle natrium fra kroppen din.

Stress Relief

Stress kan betydelig øke blodtrykket, spesielt over tid. Avstressende aktiviteter kan hjelpe deg å holde det under kontroll, samtidig som det gir andre helsemessige fordeler også. Noen eksempler er yoga, tai chi, meditative pust og muskelavslapning.