Digidexo.com

Hvordan kontrollere isolert systolisk hypertensjon

Basert på resultatene av tverrsnittsundersøkelser publisert i januar 2003 utgaven av Journal of Human Hypertension, konkluderte forskerne at selv om isolert systolisk hypertensjon (ISH) er en vanlig tilstand blant eldre, er enkeltpersoner behandles sjeldnere enn de er for diastolisk hypertensjon . ISH har vært forbundet med en økt risiko for hjerteinfarkt, hjerneslag eller nyresvikt. Det finnes imidlertid en rekke endringer i livsstil at personer kan bruke til å kontrollere systolisk blodtrykk, den øverste rekke en blodtrykksmåling.

Hvordan kontrollere isolert systolisk hypertensjon

•  Reduser saltinntaket. Ifølge National Heart Lung and Blood Institute, de fleste amerikanere spiser mer salt enn de trenger. Selv om gjeldende retningslinjer foreslår å forbruke ikke mer enn en teskje av bordsalt hver dag, bør personer med høyt blodtrykk forbruker enda mindre. Du kan begrense kosten natrium ved å spise friske eller frosne grønnsaker i stedet for hermetisert; kutte ned på bekvemmelighet, bearbeidet og instant mat som er høy i natrium; og velge lav natrium eller ingen salt lagt varianter.

Øke fysisk aktivitet. Informasjon som gis på nettet ved Mayo Clinic viser at trening kan redusere systolisk blodtrykk ved fem på ti mm HG, og dermed bedre hjerte helse. Bare 15 til 30 minutter med trening tre ganger hver uke er gunstig for både hjerte og lunger. Turgåing, sykling, stasjonær sykling, svømming, vann-øvelsen, kjører på plass, og arbeider ut på fitness utstyr, for eksempel en elliptisk trener, er lav innvirkning aerobic øvelser generelt trygt for seniorer.

Gå ned i vekt og følge en fettfattig diett. Spis mye frisk frukt og grønnsaker i tillegg til å begrense koffein og alkoholforbruk. Ikke drikke mer enn en alkoholholdig drink om dagen hvis du er en kvinne. En mann bør ikke ha mer enn to drinker hver dag. Men kan alkohol betydelig øke blodtrykket hos noen individer. Hvis dette er tilfellet for deg, unngå å drikke alkohol.

Slutte å røyke. Den nikotin i sigaretter constricts blodkar forårsaker ditt hjerte til å slå raskere, midlertidig øke blodtrykket.

Relax. Stress og angst kan øke blodtrykket. Selv om stresset ikke har vært direkte knyttet til forårsaker høyt blodtrykk over tid, har mange av de livsstil atferd der folk hengi når de føler seg stresset vist seg å øke blodtrykket. Å drikke alkohol, kan usunne matvaner fører til vektøkning, en stillesittende livsstil på grunn av depresjon, og ikke får nok søvn hver bidra til en økning i både systolisk og diastolisk blodtrykk. Prøv å puste langsomt og dypt for å slappe av, få mer søvn, og praktisere yoga teknikker som grunnleggende strekninger og positurer.