Digidexo.com

Hva er behandlingen for forstoppelse hos barn?

Hva er behandlingen for forstoppelse hos barn?

Forstoppelse er ikke et uvanlig problem for barn å ha, som kroppene deres er fortsatt å utvikle og magen noen ganger reagerer negativt til mat, spesielt mat de ikke er vant til. Mens du bør oppsøke lege dersom problemet er tilbakevendende eller hyppig, kan sporadisk forstoppelse hos barn lett bli behandlet hjemme. Reseptfrie legemidler er tilgjengelige, og mange er skånsom og naturlig for barns komfort og foreldrenes trygghet.

Hva er årsaken til forstoppelse

Når barn ikke har nok fiber i kosten, de blir dehydrert raskt. En annen årsak til forstoppelse er for mange melkeprodukter eller ikke nok vann, noe som også resulterer i dehydrering. Når barn ikke får nok klare væsker, det er ikke nok vann i kroppen sin for å holde avføringen myk, slik at de blir forstoppet.

Matvarer som bidra til å avlaste forstoppelse

Legge klare væsker er det første skrittet for å lindre forstoppelse. Vann er det beste valget, men lite sukker juice er også nyttig. Unngå alt med koffein, fordi dette hjelper føre til dehydrering. Rå frukt og grønnsaker er spesielt fiberholdig og bra for å lindre forstoppelse. Høy fiber brød, kli og hele hvete vil også bidra til å avlaste forstoppelse.

Matvarer for å unngå

Fjern alle melkeprodukter fra barnets kosthold før han eller hun har avføring. Meieriprodukter er en av de verste mat for en forstoppet barn. Noe med koffein, slik som soda eller sjokolade, bør også unngås.

Over-the-counter rettsmidler

De fleste over-the-counter rettsmidler for forstoppelse hos barn er fibrøse tilsetningsstoffer, for eksempel Metamucil og citrucel. Disse kan legges til juice eller vibrering (1/2 ss. Bør være effektive nok for de fleste barn). Melk av Magnesia og senokot er også svært effektive, men er litt mindre forsiktig enn Metamucil og citrucel. Bruk 1 ts. av Milk av Magnesia eller 1 ts. av senokot.

Når skal oppsøke lege

Hvis barnet ditt lider av forstoppelse i mer enn en uke eller mer enn to ganger per måned, bør han eller hun se en lege for å sørge for at det ikke er noen underliggende, alvorlig problem. Hvis barnet ditt ikke har svart på diett endring eller over-the-counter rettsmidler, kan en lege forskrive et avføringsmiddel som Miralax eller Lactulose. I ekstreme tilfeller kan legen din foreslå en klyster eller stikkpiller til å rengjøre noen blokkering av barnets tarm.