Digidexo.com

Er luftfuktere trygt for barn?

Kjøpe rett luftfukter for din familie er viktig når luftfukteren vil bli brukt i barnerommet. Luftfuktere gjør tørr luft fuktig, hjelpe i lindrende kaldt, allergi og luftveisproblemer. Lære mer om typer luftfuktere og sikkerhet bekymringer kan bistå med å lage den riktige beslutning for din familie.

Typer

To typer luftfuktere er tilgjengelig. En kul-tåke luftfukter bruker kaldt vann for å skape fuktighet i et rom. Det anbefales å starte en kjølig tåke luftfukter en time før et barns sengetid og å sørge for å sjekke vannstand. Cool-tåke luftfuktere er også i stand til å kjøle et varmt rom sammen med å legge fuktighet. Varmt-vanns luftfuktere frigi dampvarme, og noen er i stand til å legge mentoldampene. Mange varmtvanns luftfuktere er stille. Både kjøle og varmt-vanns luftfuktere trenger å bli brukt på flate overflater.

Kjølevann Humidifiers

Cool-vann luftfuktere bruke filtre som må byttes ut ofte for å sikre optimal ytelse. Kul-vann luftfuktere også bruke en veke for å trekke det kjølige vann fra vannbeholder. En vifte blåser på veken, som fordamper vannet. Dette kan noen ganger være støyende, og veker må også byttes ut ofte. Cool-tåke luftfuktere må ha deres vann skiftes regelmessig som de er mer sannsynlig enn varmt vann luftfuktere å spre muggsoppsporer og andre mikroorganismer.

Varmtvann Humidifiers

Varmt-vanns luftfuktere er en bekymring for bruk i barneværelser på grunn av det faktum at de bruker kokende vann for å lage fuktighet. Det er en større risiko for et barn å brenne seg fra tåke slippes sammen med varmt vann i beholderen. Ved hjelp av en varmt-vannfukteren kan bruke mer energi, da vannet må holdes i en viss grad for å skape varme damp. Mange varmtvanns luftfuktere er ikke effektiv som kult-vann luftfuktere til bruk i store rom.

Expert Insight

Ved bruk av enten et varmt-eller kjøle-dis luftfukter, er det viktig å regulere mengden av fuktighet som blir skapt. Ifølge Dr. Clifford W. Bassett, en assisterende klinisk professor i medisin ved Long Island College Hospital, ved hjelp av et hygrometer, som koster rundt $ 10 til $ 15, vil bidra til å sikre luftfuktighet opphold under 50 prosent når du bruker en luftfukter. Bassett anbefaler også å bruke friskt, rent vann daglig i luftfuktere og følge produsentens instruksjoner for rensing av luftfukteren.

Forholdsregler

Luftfuktere er trygge for bruk med barn så lenge forholdsregler er tatt. Bruk kun varmt vann luftfuktere når den plasseres utilgjengelig for barn eller når barn er trygge i Cribs. Sørg for at områdene rundt luftfukter ikke blir fuktig, da dette kan legge til utvikling og spredning av muggsporer. Følg alltid produsentens anvisninger med bruk av luftfuktere.