Digidexo.com

Riktig bruk av spirometer

Riktig bruk av spirometer


Et spirometer, også kalt et insentiv spirometer, er en enhet som brukes til å utføre pusteøvelser. Det kan også måle hvor mye luft du er i stand til å ta inn i lungene. Denne bærbare enheten har et luftkammer og en pust tube. Ifølge Drugs.com, er det ofte brukt for pasienter med lungesykdom, pusteproblemer eller som nylig har gjennomgått kirurgi. Du kan begynne å bruke spirometeret på sykehuset. For å hjelpe utvinning videre, kan legen be deg om å fortsette å bruke spirometer hjemme.

Riktig bruk av spirometer

•  Sitt rett, holder spirometeret oppreist.

Lag en lufttett tetning rundt munnstykket med leppene.

Sakte, puste inn så dypt som du kan. Den gule stempelet skal være forhøyet ved dette punktet.

Hold pusten så lenge du kan, eller minimum fem sekunder.

Fjern munnstykket og puster. Den gule stempelet skulle falle til bunnen av enheten. Hvil for en kort tidsperiode (noen få sekunder). Du kan også flytte målet indikatoren til det nivået som den gule stempel steg til.

Hint

  • Gjenta disse trinnene så ofte som legen dirigerer, eller ca 10 dype åndedrag. The Cleveland Clinic anbefaler å gjenta denne prosedyren 10 ganger i løpet av hver våkne time. Det er også en god idé å øve hoste etter at du er ferdig med dine repetisjoner. Dette vil sikre at lungene dine bli klart.
  • Mens hoste, gi støtte til noen snitt du har ved å plassere en pute mot den.