Digidexo.com

Argumenter for og imot av å vaksinere barn

Selv om de fleste foreldre velger å følge American Academy of Pediatrics 'Anbefalt vaksinasjonsskjema for sine barn, vaksiner er et kontroversielt aspekt av Pediatrics. Det anbefalte skjemaet har vokst til å omfatte flere og flere vaksiner. Noen foreldre bekymre seg for kortsiktige og langsiktige effekter. Det er viktige fordeler til vaksiner, men det er også farer og bekymringer som har ikke alltid tilstrekkelig undersøkt.

Historie

Den første vaksinasjon for menneskelig bruk var koppevaksinen, utviklet av Edward Jenner i 1798 Jenner oppdaget at å utsette noen til cowpox kunne beskytte dem fra den aktuelle sykdommen kopper. Nesten 100 år senere strategien ble tatt i bruk mot andre sykdommer, som begynner med rabies i 1885 Siden den gang har mange vaksiner blitt utviklet. I 1964 ble den rådgivende komité for Immunization Practices dannet for å gi råd Centers for Disease Control på vaksiner. Men som flere vaksiner ble anbefalt for publikum, ble det rapportert om bivirkninger. Bekymring over sikkerheten vokste. I 1986 National Childhood Vaccine Injury loven ble vedtatt, krever helse tilbydere å rapportere problemer på vaksinen skadevirkninger rapporteringssystem.

Funksjon

Vaksiner er ment å hindre en person fra å smittes av sykdommen. For de fleste vaksiner har vært effektive, i den grad at det siste tilfelle kopper i verden skjedde i 1977, og det siste tilfelle ville polio (kontrahert naturlig, ikke fra en levende vaksine) i USA i 1979 var derimot ingen vaksine fungerer i alle tilfeller. For eksempel, kikhoste og tuberkulose fortsette å være relativt vanlige sykdommer i USA, selv om deres vaksiner har vært i bruk siden 1920-tallet. Ifølge CDC var det mote enn 10.000 tilfeller av kikhoste og mer enn 13.000 tilfeller av tuberkulose i USA i 2007.

Betraktninger

De fleste foreldre følger anbefalte retningslinjer for å vaksinere sine barn. Men noen barneleger, som for eksempel Dr. William Sears, anbefaler alternative tidsplaner. Sears råder forsinke noen vaksiner og endre andre slik de er gitt en av gangen i stedet for å kombinere flere vaksiner i en enkelt dose. Dette gjør at babyer til mer fullt utvikle sitt immunforsvar før vaksiner er gitt. Den lar også foreldre til å enkelt finne ut hvilke vaksine forårsaket en reaksjon. Sears anbefaler også å unngå de nyeste vaksiner, noe som tyder på at foreldre vente til en vaksine har vært i bruk i noen år før administrere det til små barn.

Vaksiner er nødvendig for barnehage og skolegang, men dette er ikke en faktor i å velge en vaksine tidsplan. Ifølge National Vaccine Information Center, alle stater tillater medisinsk fritak fra vaksiner. Mange lar filosofisk eller religiøs unntak også.

Hvis et barns slektninger har en historie med reaksjoner på en bestemt vaksine, anbefaler CDC unngå at vaksine for barnet.

Når du endrer en vaksine tidsplan, vurdere risikoen for sykdommen det er ment å forhindre. For eksempel kan en mor viss av hennes negative hepatitt B status velger å unngå å gi sin nyfødte som vaksine ved fødselen. I USA, noen sykdommer, som for eksempel polio, er sjelden nok til at foreldrene kan velge ikke å gi den relaterte vaksine, men CDC fortsetter å anbefale den.

Misforståelse

Selv om det er litteratur som hevder at MMR (kusma, meslinger og røde hunder) vaksine forårsaker autisme, har studier ikke klarte å finne en direkte link. Imidlertid har enkelte amerikanske domstoler avgjort at en indirekte sammenheng eksisterer. For eksempel, i 2008, US Court of Federal Claims avgjort at MMR vaksine forverret ett barns forhåndsdefinert genetisk lidelse, som fører henne til å utvikle symptomer på autisme.

En annen misforståelse i anti-vaksine litteratur er troen på at vaksiner ikke forebygge sykdommer. Ifølge CDC poster, har satsene for vaksinerbare sykdommer redusert siden innføringen av sine vaksiner.

Fordeler

Vaksiner er effektivt for å forhindre sykdom. Det har imidlertid aldri vært en kontrollert studie som sammenlignet vaksinerte og uvaksinerte populasjoner av barn for å undersøke langsiktige effekter av vaksiner. En slik studie vil være vanskelig og kanskje uetisk, fordi de fleste leger mener det er galt ikke å vaksinere barn. Den nåværende metode for å studere sikkerheten av nye vaksiner - sammenligne populasjoner vaksinert med en eldre vaksine med dem som fikk den nye - er ikke en virkelig vitenskapelig praksis, fordi den mangler en kontrollgruppe. Striden om vaksiner kan være til nytte barn hvis den ber mer kontrollerte studier.