Digidexo.com

Prostatitt Vs. BPH

Den prostatakjertelen er en valnøtt-størrelse organ som omgir urinrøret og blærehalsen. Det er ansvarlig for produksjonen av sædvæsken. Prostatitt og benign prostatahyperplasi (BPH) er to forskjellige sykdommer i denne kjertelen.

Fakta

Prostatitt er en betennelse relatert til bakteriell infeksjon. BPH er en forstørrelse av prostata forårsaket av en økning i antallet av prostataceller.

Typer

Det finnes fire typer prostatitt: kronisk, akutt bakteriell, kronisk bakteriell og asymptomatisk provoserende. Det er to typer av BPH relatert utvidelse: vekst rundt urinrøret og vekst inn i urinrøret og blærehalsen.

Identifikasjon

Prostatitt og BPH kan både føre til urinveisinfeksjon, og problemer med å tømme blæren, men prostatitt kan også føre til frysninger, feber og smerter i kjønnsorganene og nedre del av ryggen. Riktig identifisering av lidelser krever vanligvis en grundig medisinsk undersøkelse.

Behandlinger

Prostatitt er behandlet med antimikrobielle medisiner, kirurgi og medisiner som kalles alfablokkere, som slapp prostata muskelvev. BPH er også behandlet med alfablokkere, så vel som andre medisiner, kirurgi og kirurgiske teknikker for å krympe prostatavev.

Advarsel

Akutt bakteriell prostatitt er en potensielt livstruende tilstand som krever rask diagnose og behandling.